6 opplevelser i høyden

Klatrebyen Bergen

Med Nordens største klatresenter, er byen vår på klatrekartet. Barn i Byen viser vei til byens mange klatrevegger, både ute- og innendørs:  

1. Høyt under Taket Klatresenter Kokstad
Kokstadflaten 33 

Et nyåpnet klatresenter med tilbud som barneklatring  (6–10 år) hvor barna får prøve autobelay-klatring og buldring, bli kjent med utstyr og grunnleggende klatreteknikk. Her er også egne kurs for ungdom, klasseklatring og mulighet for å feire klatrebursdag. 
Åpent: Mandag–torsdag 10–22, fredag10–20, lørdag 11–19 og søndag 11–19.

2. Bergen Klatresenter Laksevåg
Johan Berentsens vei 63

Med sjøutsikt over byfjorden finner familier flere klatremuligheter her. Bakrommet har egne juniorbuldere beregnet på barn med kortere avstand mellom takene. Disse er merket med grønt, gult og rødt smilefjes for lette, middels og harde ruter. Her er også 3 autobelayer (automatisk sikring) med ruter beregnet på barn.
 Senteret har et stort barnerom med buldrevegger tilpasset barn, klatrehai, klatrenett og sklie. Her er egne klatrekurs for barn og mulighet for å feire klatrebursdag. 
Åpent: Mandag og onsdag 9–22, tirsdag og torsdag 7–22, fredag: 9–20, lørdag 9–18 og søndag 9–20. 


Foto: Barnerommet på Bergen Klatresenter på Laksevåg. 

3. Bergen Klatresenter Fana
Kokstadveien 23 

Byens nyeste klatretilbud som åpnet søndag 19.desember 2021. E
gne områder tilrettelagt for de minste med klatrelek i fokus, autobelayer (klatreruter med automatisk sikring), samt juniorbuldring og introvegg myntet på eldre barn og kursaktivitet. Barne-
og ungdomsklatrekurs. 
Åpent: Mandag–fredag 7–22, lørdag 9–18 og søndag 9-22. 

4. Vestveggen i Åsane 
Åsane senter 60

Intet mindre enn Nordnes største klatresenter. Her er juniorvegg (aldersgrense 9 år) og et stort barnerom som passer for barn fra 5 år. Barnerommet byr på ulike utfordringer og en brannstige man kan skli ned igjen. I Vestveggen er det også tauvegger som egner seg for barn både med og uten selvsikring/autobelay. Bergen klatreklubb drifter Vestveggen. 
Åpent: Hverdager 9–22, lørdag 9–18 og søndag 10–20. 


Foto: Barn i Byen juniorer testet Vestveggen i Åsane. 

5. Bryggeriet
Hansaparken, Kalfarveien 82

Bryggeriet var byens første buldrehall og med buldrerom tilrettelagt for barn var hallen også først ute med å gi klatretilbud for små barn i Bergen. Alle kan buldre, krever ingen forkunnskaper. Alt dere trenger av utstyr er klatresko og en kalkpose, og om du ikke har dette kan du leie det her. 
På Bryggeriet er det et lite barnerom med egne buldreproblem rettet mot barn. Bergen klatreklubb, som drifter Bryggeriet, har klatring med barn og unge som et satsingsområde, og tilbyr barne- og ungdomsklatrekurs. 
Åpent: M
andag til fredag 16–22, lørdag: 11–19 og søndag 12–20.

6. Høyt og Lavt klatrepark
Osvegen 141 

På Nesttun venter Vestlandets største utendørs klatrepark. Her kan dere utfordres i 120 hindre, 23 zipliner og 10 løyper. 
Osvegen 141, 5227 Nesttun
Klatreparken er åpen fra 4. mai hver helg til 13. oktober. I sommerferien er det åpent hver dag, og i høstferien onsdag - søndag.


Foto: Barn i Byen var med da Bonusbarna fra Melkeplassen besøket klatreparken Høyt og Lavt.

Flere forslag til aktiviteter