5 frydefulle opplevelser

Skrekk & Fryd 1

Barn i Byen tester 5 frydefulle opplevelser i Bergen som gir garantert kribling i magen. 

1.

10-meteren – tør du å miste fotfeste?  

I AdO arena kan du hoppe fra hele 10-meter. Herfra får du garantert kiling i magen.
Tips til oppvarming, gå først helt opp til 10-meteren og sku utover badet, gå deretter ned og start fra 1-meteren og hopp uti. Nå er det meningen at du skal gå trinn for trinn oppover: fra 1 til 5 til 7,5 meteren og helt til slutt er du tilbake på 10-meteren. Samle bena og se på en rett linje (vannrett) foran deg – og hopp! 

Bli med når Barn i Byen tok utfordringen og testet 10-meteren, med god hjelp av stupetrener Paul Joachim Thorsen, her   

Skrekk & Fryd 2

Svimlende tårn på Fløyen 

På toppen av Fløyen venter flere utfordringer, en av dem er tårnet i klatreparken. 

Start med hinderbanen hvor utfordringen er å komme fra den ene enden av parken til den andre, uten å berøre bakken. Her må du holde fokus, ellers ramler du uti. Når du har hoppet fra dumpe til dumpe, balansert over tau og forsert et og annet juv mellom grantrærne, ankommer du et plankeplatå. Her venter zip-linen. Deretter ankommer du tårnet. Har du voksenstørrelse, må du krøke deg sammen til barnestørrelse for å passere inn mellom noen stokker og til sjakten som leder oppover. Passasjen gjennom et hullete stålrør utenpå fasaden byr på kribling i mangen, høyt, høyt over bakken. Når du endelig når toppen av tårnet, venter et rutsjebanerør som går fra tredje etasje og rett ned til bakkenivå.

Ta sats og skubb ifra! 

Ler mer om da Barn i Byen inntok svimlende høyder på Fløyen her 

Skrekk & Fryd 3

Slangeblikk og slangeskrekk

På Akvariet i Bergen venter ålende kryb på å få øyenkontakt med deg. Tør du å møte blikket til en pytonslange? 

«Slanger har et ufortjent dårlig rykte», i følge reptilsjef, Remi, på Akavariet. «Det er mye vondere å bli klort av en katt», fortsetter reptilsjefen.

Ikke vet vi, men i nærkontakt med en hvit, buktende kongepyton på Akvariet, kjente vi at hjertet slo hardere. Etter å ha løftet på slangen og kjent på slangeskinnet, turde vi etterpå i det minste å løfte hodet og møte blikkene til slangene bak glassene. 

Les om da Barn i Byen fikk slangekontakt på Akvariet her

Skrekk & Fryd 4

Klorvann i nesen og kræsjlandinger 

Visste du at på Vannkanten i Loddefjord venter Norges lengste vannsklie? 

Etter å ha ventet på grønt lys i startgropen, hvor vannet buldrer rundt lårene, forsvinner vi inn i et sort hull og blir kastet hit og dit i fryktinngytende fart, før vi blir spydd ut av tunnelen og ut i en slags trommel. Her går det rundt og rundt, før vi faller ned i enda et hull og lander i et lysende grønt basseng, som bobler av alt vannet som følger etter.

Vi har klart Superbowlen! 

Les mer om da Barn i Byen tok turen i Norges lengste rutsjebane her

Skrekk & Fryd 5

Å hoppe etter Spiderman 

En spretten Spiderman, back flip, svette, endorfiner og sommerfugler i magen – alt på en gang i trampolineparken i Åsane. Barn i Byen skulle teste spensten og motet – ville vi klare å utføre en back flip i fotsporene til Spiderman? For det ser jo så lekende lett ut ...  

Les om da Barn i Byen besøkte FlipZone trampolinepark for å utføre en back flip her

Flere forslag til aktiviteter