7 gratis opplevelser

7 gratis opplevelser

1. BARNAS KULTURHUS 
Kalmargaten 6 

Det er gratis inngang til alle konserter, forestillinger og verksteder og festivaler på Barnas kulturhus. 

Barnas kulturhus er åpent om lørdagene for barnefamilier, fra 13–16. 
Kl. 13 starter forestillingene/konsertene.
Kl. 13.45 åpner verkstedene som foregår parallellt i ulike rom.  

Oversikten fortsetter under bildet. 


Foto: Fantasiene venter på Barna Kulturhus. Foto: Tove K. Breistein

2. LEK OG MAT I NYGÅRDSPARKEN  

Møtestedet er Paviljongen i Nygårdsparkens øvre del. Her venter et stort klatreapparat, trampoliner, andedam og benker. Her er også Verdenskafeen som serverer billige internasjonale retter hver onsdag (11–16) og torsdag (11–18). I løpet av sommeren 2022 kommer det et helt nytt lekeområde i nedre del av parken. Innimellom dukker det også eventyrlig vandreteater i parken med Eventyr i parken. Sjekk datoer for vandringene på Facebook: "Eventyr i parken". 

Oversikten fortsetter under bildet. 


Foto: Nygårdsparken byr på lek og mat. Foto: Tove K. Breistein

3. BOTANISK HAE OG GRATIS INNGANG FOR BARN PÅ UNIVERSITETSMUSEET  

Visste du at Bergen har en av landets minste Musehager som rommer så mye sOM 3000 forskjellige plantearter? Gå på plantejakt og oppdag både kjente og ukjente arter og slå deg ned på en benk eller i gresset. Det er gratis å komme inn i hagen.  

På Universitetsmuseet har barn og unge (opp til 18 år) også gratis inngang, mens voksne må betale kr. 120,- 


Foto: Enorme skjelett venter på Naturhistorisk. Foto: Tove K. Breistein

4. BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK  

Bergen Offentlige Bibliotek er byens største folkehus som ikke bare rommer bøkenes verden - her er også konserter, forestillinger, festivaler, debatter og foredrag. Alt til ingen penger. Bøker, filmer, spill og instrumenter - alt kan lånes helt gratis. Nesten hver lørdag kl. 15.30 er det konsert med NyKrapylmusikk - en konsertserie spesielt rettet mot barn og unge. 


Foto: Lørdager på biblioteket ikke bare på leseopplevelser, men også fast konsertserie med Nykrapylmusikk. Foto: Else Olsen S. 

5. FLØYEN 

Et døgnåpent lekeeldorado som er åpent 24/7 - det finner dere på toppen av Fløyen. Her er lekeapparater som passer alle aldre, vandrestier og griller som står klare for selvbetjent grillmat. Fløyen har laget en natursti som passer for barn i alderen ca. 4–13 år. Rundt om på Fløyen er det blitt hengt opp ti poster. På kartet vil dere se at de henger i området rundt øvre stasjon og lekeplassen, videre til Trollskogen/Fløysletten, til Skomakerdiket og ned til geitene. Dere vil med andre ord bli godt kjent på Fløyen. Ved Skomakediket kan dere også kjøpe proviant og nyte utsikt over vannet - Skomakerstuen er åpen hver helg 11–16. 



6. FYSAK 

Tenk dere et helt bygg stappfullt med utstyr og innhold som bare venter på å bli tatt i bruk. På Fysak på Melkeplassen og Slettebakken er stedet for aktive barn som liker å holde på med egenaktivitet og henge med venner. Her er skatehall, dansesal, parkour, hoppemadrasser m.m. Det er bare å gyve løs. 

Åpent i ukedager kl. 10–22. Helger: 12–20. 

7. BARNELØRDAG I BYDELENE  

Hver lørdag gjennom hele skoleåret kan dere oppleve barnelørdag i bydelene. På programmet er noe for enhver smak med  teaterforestillinger og konserter tilrettelagt for barn 3-10 år. Noen forestillinger er laget spesielt for de aller minste, 0-3 år, mens andre er ment for de litt større barna.
For sesongprogram, følg Barnelørdag i bydelen på Facebook. 


Foto: Barnelørdag i bydelen skjer der du bor og har et mangfoldig program 

 

Flere forslag til aktiviteter