01. juli 2020

Hva skal vi finne på nååå daaa?

10 tips til hjemmeaktiviteter

Her er våre beste tips til hvordan du kan fylle dagene vekke fra skolen og barnehagen:

1. Med lupe på tur

Hva med å bestige Bergens syv fjell, raste i en skog eller jakte på en lekeplass? Alle barn og voksne har nok godt av en luftetur, og da er det flaks at vi har så mange naturopplevelser like utenfor byen. Ta lunsjen eller kveldsmaten ute, eller finn frem en lupe og et forstørrelsesglass og sjekk ut dyrelivet like utenfor døren


2. Få svar på det du lurer på! (og avlastning for foreldrehjernen)

Klart du kan lære ting hjemmefra. I podcasten «Fortell meg om!» fra Deichmanske bibliotek kan de nysgjerrige små får svaret på mange rare ting, som hvorfor sola er i midten, hvorfor en baby kan komme ut av tissen til mammaen sin og hvorfor vi får hikke. 

 

3. Bli med Jonah til Costa Rica! 

Jonah er ikke som alle andre niåringer. Han har nemlig vokst opp med å mate krokodiller og ha nærkontakt med slanger. Pappaen til Jonah er reptilsjef på Akvariet, og sammen drar de til Costa Rica for å jakte på de ti kuleste dyrene de vet om. Eventyret har blitt til en dokumentarserie for barn, du nå kan se på NRK Super. Vår junior-reporter, Levi, har sett de tre første episodene, og anbefaler serien på det varmeste

 

4. Fisk middag

Tørk støv av fiskestangen din, smør deg en matpakke og finn deg en fiskeplass i byen. Du skal ikke langt for å sikre deg fiskemiddagenHer får du Barn i Byens fiskeguide til kortreist fangst.

 

5. Les høyt

– No app can replace you lap, forteller bibliotekar på barneavdelingen til Bergen Offentlige Bibliotek, Cathrine Dagestad Eikeland. Leser du høyt for barnet ditt får dere ikke bare en felles reise gjennom overraskende og forunderlige verdener, det øker også sjansen for at barnet blir glad i å lese selv senere i livet. Les mer om høytlesning i vårt intervju med Cathrine

 

6. Ta kulturlivet hjem: Sett opp et skuespill

Dra frem gamle hatter og skjerf, og lag stuen om til et teater. Be barna invitere til forestilling, og gi dem noen timer til å planlegge stykket, klippe opp billetter og lage teatersal. Hvem vet, kanskje får du servert årets beste show, midt i hjemmet?

 

7. Lag mat!

Nå kan bakeren som finnes i oss alle få blomstre. Finn frem mel og gjær, og gyv løs på bolletrilling, rundstykkeheving og brødbaking. Eller kanskje vil du utvikle en helt ny suppe – eller lage Smaksverkstedets grønne bananpannekaker?

 

8. Lag vinduskarmen om til en hage

Skyll og klipp melkekartonger i to og spar på alle yoghurtbegre. Med litt maling og paljetter blir de til dekorative potter som du kan fylle med jord og frø. Vann godt, og følg med på at det spirer. Om noen måneder kan du plante spirene ut i hagen, og se de blomstre og summe av bier og humler. Tips til bievennlige blomster finner du på blomstermeny.no.

 

9. Bomgjemsel, strikkhopp og kritting i gaten

Gjør gaten om til et kunstverk med fargerike kritt, inviter søsken med på hoppetau og strikkhopp, eller få mamma og pappa med på bomgjemsel. Nå er det også anledning til å la krokketspill, bocca og kubb få en tidlig vår. 

 

10. Følg Barn i Byen

På Facebook og nett vil vi servere deg tips til gøye bøker, spill og podcaster. 

  

Ha noen fine uker, vis solidaritet og ta godt vare på hverandre. 

 

 

Andre Artikler