www.fib.jpg (1)
01. juli 2020

Opplevelser rett hjem

10 tips til digitale opplevelser rett hjem i stuen din.

Mens vi venter på å møtes igjen i byens kulturelle rom, kan vi bruke ventetiden med å få kultur servert rett inn i stuen vår.


1. FESTSPILLOPPLEVELSER I HJEMMET  

En digital versjon av årets Festspillene i Bergen står nå klar og kommer rett hjem til deg.  
På familieprogrammet venter både underfundig musikk, skumgummikjærlighet og Kubbe-spetakkel. 

23. mai kl. 14: «Kubbe lager spetakkel»
En Kubbe-spesial med musiker og lydkunstner Stephan Meidell og serieskaper Åshild Kanstad Johnsen. 



23. mai kl. 18: «Hei kalas» 
Hei kalas består av Heidi Marie Vestrheim, Annikken Theodorsen og Roy Ole Førland. De lager underfundig musikk om alt som er verdt og gruble og forundres over. 



24. mai kl. 18: «Hjem»
En undrende figurteaterforestilling om hvor vi føler oss hjemme og hva et hjem egentlig er. Av og med Ida Frisch. 

«Vi sender våre forestillinger på bestemte klokkeslett, og håper at det vil gi noe spesielt at du setter deg ned akkurat da for å se et teaterstykke eller en konsert sammen med barna dine. Det er noe fint med å få en felles opplevelse». 
- Les intervjuet med Tonje Elisabeth Peersen, programansvarlig i Festspillene i Bergen: http://www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/februar-april-2020/klar-ferdig-festspill/




28. mai, kl. 18: De unges festspillforestilling 
Små scener, store drømmer. Møt et utvalg av håndplukkede unge artister under denne festforestillingen. 



29. mai kl. 18: Hildegunns Panda 

En hyllest til den kinesiske bjørnen. Ved hjelp av trompet, bukkehorn, saksofon og flere andre instrumenter spiller Hildegunn og vennene hennes, Olav og Niclas, frem en historie om pandaen, der både voksne og barn kanskje kan lære noe nytt. 



30. mai kl. 18: La balle rouge 
To skumgummifigurer treffes ved en rød ball. De forelsker seg, bygger et hjem, får søte skumgummibarn – og glir fra hverandre igjen.Forestillingen er laget av franske Compagnie Balle Rouge.



31. mai kl. 18: Yana og Yetin 
En hårete historie om et barns kamp for å bli forstått. Figurteater med Pickled Image og Figurteateret Nordland.  

2. LITTHUS I DITTHUS

Litteraturhuset i Bergen byr på Lillelørdag og levende fortellinger, også på skjerm. Møt forfattere, bli med på verksteder og få nye opplevelser - direkte hjem i stuen din.

Lørdag 23. og 30. mai, kl. 13-13.30: Monsterklubben. 
Lyst å lage din egen monsterhistorie? Illustratør Gunvor Rasmussen lærer deg triks for å tegne monstre og skrive din egen historie – live på Facebook! Finn fram fargeblyanter og fantasi! 

For oppdatert program, se www.litthusbergen.no


Foto: Bli med og tegne monstre sammen med illustratør Gunvor Rasmussen i mai på Litthus i ditthus. Foto: Skald. 

3. FILMOTEKET  

Lengter du etter gode filmopplevelser, så kan du nå få det i egen stue. Med Filmoteket, bibliotekenes nye filmstrømmetjeneste, kan du se kvalitetsfilm helt gratis. Opprett en bruker på Filmoteket.no. Du kan låne 4 filmer pr. måned. Filmen er tilgjengelig i 48 timer og den kan strømmes flere ganger.
www.filmoteket.no

Filmtips til hjemmekinoen, får du her: www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/februar-april-2020/hjemmekino/

Barn i Byen anmelder film: www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/juni-november-2019/anmeldelse-kaptein-sabeltann-og-den-magiske-diamant/



4. SMAKSVERKSTED I EGET KJØKKEN 


Bli med å teste på live videomatkurs sammen med Smaksverkstedet. Her får du lage mat sammen med erfarne instruktører. Lær å lage quesedillla, torsketaco og gulrotsuppe på eget kjøkken. 
Påmelding www.smaksverkstedet.no


5. SOMMERLES 


En digital lesekampanje for deg som går på 1.-7 trinn. På sommerles kan du registrere bøkene du leser, samle poeng, få premier og lesetips og følge med på hva vennene dine leser. 
Her er det bare å finne seg en lesekrok, en hengekøye eller et fint tre å lese under og gå i gang. 
Sommerles starter 1. juni og varer til 31. august. 
Les mer her: www.sommerles.no 

Les boktipset: www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/juni-november-2019/boktips-en-reise-i-tid/






6. FRILUFTSLIV OG KOMPASSTRENING 


Hvorfor ikke bruke en litt stillere tid til å lære seg noe. Hvorfor ikke ta et lynkurs i kart og kompass - eller turmat? DNT gir gratis digitale turopplevelser og kursing i turmat og kart og kompass. Bare lær: her



7. DIGITAL FESTNINGS-TUR 

Selv om selve museet er stengt for besøk, så er det vel verdt å ta turen for nå kan du oppleve Fjell festning gjennom digital vandring. Visste du at Fjell festning spilte en viktig rolle under 2. verdenskrig og at flere av bunkersene byr på interessante historier? Last ned appen www.digitalfestning.no og bruk  den til å gå på oppdagelser i terrenget. Appen er gratis. 


8. POPLAB PÅ STUEBORDET  

Mange savner sikkert å få delta på PopLab i bydelene. Mens du venter på at kommunens kreative åpne verksteder åpner igjen, kan du få kreative tips i ventetiden. Hent tusj, papir og saks og følg PopLab på Facebook. 



9. LÅN DERE EN DIGITAL BOK

Høytlesning er en fin inngang til samtaler med barna. Bergen Offentlige Bibliotek anbefaler en rekke bøker du kan låne digitalt, både for 3-6 åringen og for 6-9 åringen. Har du ikke lånekort, kan du få det her.



10. AKVARIET GJENNOM SKJERMEN  

Selv om Akvariet i Bergen åpner dørene igjen, så anbefaler vi dere å ta turen til Akvariets nye virtuelle rom, «Akvariet gjennom skjermen», enten før eller etter besøket. For her får du være med bakenfor de vanlige publikumsrommene mens røkterne forbereder foringstider og gir levende beskrivelser av oterene, skilpaddene, slangene og krokodillene. Her får du fakta og informasjon som gir nye spennende innblikk i livet i en fiskedam på Nordnes. Se episodene på YouTube. Mer info på www.akvariet.no




Andre Artikler