Bergen Sjømatfestival Publikumsdagen Foto Matarena A:S.jpeg
01. mars 2023

Sjømatfestivalen 2023 - Junior anmeldelse

Sjømatfestivalen ble holdt fra den 13. til 18. februar på Fisketorget i byen. Festivalen er en måte å hedre fiskerinæringen og gi den oppmerksomheten som den trenger og fortjener. Her kan man lære om forskjellige type fisk, krabber, reker, og hvordan lage god mat med forskjellig sjømat. Sjømatfestivalen ble arrangert av Matarena.

Sjømat smaker best om vinteren blir det sagt og derfor feires sjømatfestivalen om vinteren. Lørdag den 18. februar var min mor, søstrene mine og jeg på festivalen. Det var en kald dag, det blåste og haglet. Men det var heldigvis et telt med mange aktiviteter, og det var mye å utforske, smake og kjenne på!

Det første vi gjorde var å se på Bjarte Finne som er en profesjonell kokk. Han laget persetorsk med erter, mais, gulrot og en skvett av urteolje. Måten han skåret fisken var magisk, men hvordan den smakte var utrolig, smaken av fisken og grønnsakene var vidunderlig!

Etter vi hadde smakt på persketorsken gikk vi rett over til ansiktsmaling avdelingen! Jeg ble malt som en delfin på kinnet og lillesøster fikk et skjell! Malerne var kjempeflinke, når de malte på meg var det veldig kaldt men også veldig deilig. 

Det var mulighet for å delta på quiz der vi måtte lete rundt etter forskjellige plakater der det sto et spørsmål. Hvis vi var en av de som fikk alt riktig på quizen fikk vi enten en kniv eller et skjærebrett.

Ved siden av der det var matlaging var det en liten sitteplass der man kan pusse sin egen fisk og ta den med hjem. Litt lengre fra teltet var det mange boder der de solgte masse forskjellig, og der var det også en doughnuts bil!

Det var mange aktiviteter for både store og små, nær vannet var det en kjempestor klatrevegg men når vi skulle prøve kom det en bil med kran og de la ned klatreveggen. Kanskje det var like greit siden den lå ganske nærme kaien og vi syntes det var litt skummelt. Vi var redd for å falle rett i vannet!

Lengre inn i teltet var det et lite bord med døde fisk som vi kunne ta på, jeg tok i munnen på en fisk og det føltes veldig slimete og ekkelt. Det luktet heller ikke så godt der, men det var kjekt å få kjenne på. Flere av fiskene hadde morsomme ansikt, de så faktisk litt gretne ut.

Vi syntes det gøyeste denne dagen var å være med på fiskeauksjonen. En auksjon er der du har noe verdifullt som mange vil ha. Da samles alle som vil ha det og tilbyr penger, den som tilbyr mest penger får det til slutt. De solgte faktisk en Kveite til 700 kr! Syntes det var gøy å være med på.

"Takk for denne flotte opplevelsen!"
Junior journalister: Isha, 10 år og Shania, 13 år

Andre Artikler