31. mai 2023

Junior på Festspillene: Humans 2.0

Humans 2.0 er en forestilling med akrobater fra nysirkus-kompaniet Circa, som har reist helt fra Australia til Bergen for å være med på Festspillene. Jeg trodde det skulle være en danseforestilling, men det var nesten som å være på sirkus!

Tekst: Sonja Hatlelid Melvold (8 år) Bilde: Elin Olsen og Festspillene v. Thor Brødreskift

Da vi kom frem til Grieghallen var jeg spent. Vi var nesten helt først inn i salen. Det var en stor sal med plass til mange mennesker, og med mye lys i taket. Lysene gikk av da forestillingen begynte og det ble helt mørkt. Når lyset kom på så vi mange mennesker som lå på gulvet på scenen. Når de begynte å bevege seg gjorde de mange kule, og samtidig litt skumle triks. I bakgrunnen var det musikk og lys som lyste mot scenen.   

Imponerende kroppskontroll under forestillingen

Det hele var som en blanding av sirkus og dans. Akrobatene kastet hverandre høyt opp i luften. Heldigvis fikk de alltid tak i hverandre igjen. Det var gøy og veldig spennende, og jeg kjente at det kilte i magen. Jeg kunne høre at publikum gispet på de mest spennende triksene.

Samarbeid er nøkkelen i Humans 2.0

Det så ut som om de som gjorde triksene var veldig sterke i kroppen, fordi de løftet hverandre høyt opp og laget tårn og pyramider med kroppene. De løftet hverandre og snurret hverandre rundt, og til og med hoppet på hverandre nesten som om kroppene deres var trampoliner. De hadde også tau som hang fra taket. En dame gikk i spagaten mens hun hang etter tauet!

I full spagat helt uten problem!

Det er vanskelig å velge et favorittnummer, men det jeg kanskje likte aller best var et nummer som kom nesten helt til slutt, hvor de slengte seg i en stor disse. Det så veldig gøy ut, nesten som de fløy i luften. Jeg ble så imponert og fikk litt lyst til å prøve, men jeg tror det hadde vært litt skummelt også. Da forestillingen var slutt klappet alle og reiste seg for de som sto på scenen. Det var veldig gøy.

Junior-reporter Sonja lot seg imponere!

 

Andre Artikler