IMG_7262 2.jpg
14. juni 2023

Jr-anmelding: Syng med på Barnekorfestivalen

Lørdag ettermiddag var vi på Syng med – all verdens bergenssanger. Bergen viste seg fra sin beste side, og Torgallmenningen lå badet i ettermiddagssol når Den Nationale Scene og Festspillene inviterte små og store til allsang.

Tekst og foto: Sonja og Elin Hatlelid Olsen

DNS-skuespillerne Lykke Kristine Moen og Bjørn Willberg ledet den timelange scenefesten, hvor blant annet Nordnes Barnegospel, Tor Endresen og Christine Sandtorv bidro til Allsang på grensen-stemning foran et entusiastisk publikum.

Mens sangtekstene rullet over storskjerm, sang unge så vel som gamle med på alt fra "Fjellveisvisen", til Hjerteslags "Sang til Sonja". Da Nystemten runget mellom de syv fjell var det ikke noen som så ut til å bry seg om en heller frisk solgangsbris som snek seg opp fra Vågen.  

Jeg likte det fordi alle fikk lov til å synge med. Jeg kunne noen sanger men ikke alle. Min favorittsang var den jeg kanskje kunne aller best, som heter "Hei, vi e Bergen". Det var litt kaldt, men det varmet å synge og danse til musikken.  

Avslutningskonsert

Etter at sangglade barn og unge fylte Torgallmenningen med korsang under Bergen barnekorfestival 3. juni, ble festivalen avrundet med en flott avslutningskonsert i Grieghallen søndag kveld. Edvard Grieg guttekor, Edvard Grieg jentekor og Øygarden kulturskole tok publikum med på en reise gjennom en rekke land, når de fremførte et rikt repertoar av sanger fra hele verden.

De sang på mange forskjellige språk som jeg nesten ikke kunne skjønne, men det gjorde ikke noe for de var flinke til å synge. Jeg likte aller best de sangene som gikk litt fort, hvor de både knipset og klappet til musikken.

Et av konsertens høydepunkt var da Elias Almhjell fra Edvard Griegs guttekor fremførte en flott versjon av "Smile". Mens kveldssolen fant veien gjennom de store glassvinduene i Grieghallens spiss, sang den unge solisten «Smile and maybe tomorrow, you'll see the sun come shining through for you» med klokkeklar røst. Om vi velger å tolke teksten bokstavelig gav fremførelsen gode prognoser for mandagsværet, for her lot verken smil eller applausen til å vente på seg.

Jeg ble nesten trøtt for det var så fint å høre på – nesten sånn at jeg fikk lyst til å lukke øynene. 

Terningkast 6 for hele festivalen, og tusen takk til Festspillene for opplevelsen!

Andre Artikler