BB2R1244 (1).jpg
20. juni 2023

Bli byens nye stjernekokk under Bergen Matfestival

Liker du å kokkelere på kjøkkenet? Vil du utfordre hele familien til konkurranse? I september blir det nok en gang familiekokkekamp under Bergen Matfestival. Nå er påmelding til konkurransen åpen.

Tre familier skal kjempe om å bli Vestlandets beste, ved å lage sin familieoppskrift på lokal sjømat i sesong. Konkurransen er en del av Godfisk.no og Matarenas ønske om å gjøre sjømat, fisk og skalldyr mer tilgjengelig for alle - og vise at dette er noe alle kan gjøre. 

- Som arrangør er vi opptatt av å inspirere og engasjere familiene i Norge til å lage sunne og deilige måltider med sjømat, sier Trym Eidem Gundersen, direktør for Norden i Norges sjømatråd. 

- Denne konkurransen er en flott mulighet for familier å samles rundt matlaging, dele sin lidenskap for sjømat og oppdage nye, spennende oppskrifter.

Vinnerene av fjorårets konkuranse, familien Karkhanis.

Høres dette skummelt ut? Ikke bekymre deg. Via konkurransen får alle de deltagende familiene hjelp til å hevde seg, og restaurantkokker står til deres disposisjon under finalen. Hver familie pares med en mentor, og i år er det tidligere landslagskokk Adam Bjerck fra Bjerck Restaurant & Bar, Lotta Olsson fra Lola Bistro, og Morten Tungesvik bak den nye restauranten Brasserie Chérie som skal lede hver sin familie til førsteplassen. Under forberedelsene besøker kokkene hver familie i deres hjem, og møtene filmes og legges ut på sosiale medier - hvor resten av verden kan følge med i spenning.

Vinnerfamilien mottar også et gavekort på hele 10.000,- og vinneroppskriften kommer ut på Godfisk.no. 

Nanette Nartey, matanmeldet i BT, og Trude Drevland skal velge ut finalistene, og familienes forhold til sjømat vil stå sentralt. Har du en god historie og morsomme anekdoter å dele, sammen med en deilig oppskrift med sjømat i hovedrollen, er dette konkurransen for deg.

Påmelding til konkurransen er nå åpen, og siste frist er 20. juli. For å melde seg på kan man besøke festivalens nettside her, hvor man også finner mer informasjon og detaljer. 

Lykke til!

Finalen blir avholdt på Festplassen lørdag 2. september kl.14:00
-
15:30.
For mer informasjon og påmelding se:
https://matfest.no/godfiskfamilien/
Påmeldingsfrist for konkurransen: 20. juli
Finalen blir avholdt på Festplassen lørdag 2. september kl.14:00
-
15:30.
For mer informasjon og påmelding se:
https://matfest.no/godfiskfamilien/

Andre Artikler