Smaksverkstedet_Bilde 2.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen Bergen nr. 85

Smaksrike julegaver

Lag hot taco i julegave.

Tekst og foto: Ann Helen Lien

Av og til kan det være vanskelig å finne ut hva man kan gi bort i julegave. Spiselige gaver er en sikker hit, for alle blir vel glade av å få noe godt til magen som er laget med kjærlighet?!

Inviter venner og familie på juleverksted!
Spiselige julegaver er gøy, både for den som lager dem og for dem som får en i gave. Kanskje du kan invitere venner eller familie til juleverksted hvor dere sammen lager julegodt og spiselige julegaver? Dette er en fin førjulsaktivitet som garantert gir dere julestemning. På juleverksted er det lov til å bruke fantasien og være kreativ med julegavene. Et tips til førjulstiden er å samle på glass, krukker og annen emballasje som kan brukes til julegavene.

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Kakaokuler – familiens nye favoritt?

Musli med julesmak
Hjemmelaget musli er fint å gi vekk i julegave. Musli kan spises både med melk og yoghurt, og er supergodt til frokost. Når du lager musli kan du prøve deg frem med forskjellige ingredienser og spennende smaker.

Saken fortsetter under bildet. 


Foto: Hjemmelaget musli gjør seg godt som under treet. 

Bland sammen korn, gryn, nøtter og frø som du liker. Havregryn, valnøtter, mandler, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner og kokos er bare noe av det som kan brukes. Bland det tørre sammen med litt eplejuice og honning, og tilsett krydderier. Kanel og kardemomme er veldig godt, men du kan også blande inn tørket ingefær og malt nellik for å få skikkelig julesmak på muslien. Ha blandingen utover et bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 40 minutter på 150 grader. Følg med underveis, og rør gjerne litt i blandingen, slik at muslien blir jevnt stekt. Avkjøl muslien, og ha den i et tett glass, krukke eller en papirpose.

Det er enkelt å lage hjemmelaget tacokrydder og det passer perfekt som julegave, for alle elsker jo taco! 

Hot taco under treet
Det er enkelt å lage hjemmelaget tacokrydder og det passer perfekt som julegave, for alle elsker jo taco! Bland sammen spisskummen, koriander, paprikapulver, chilipulver, oregano og litt salt. Ha krydderet på et lite glass, og skriv en lapp på glasset hvor det står «hjemmelaget tacokrydder». Denne gaven kan bli en favoritt under treet.

Søte kakaokuler
Vil du lage noe som smaker søtt er det en god idé å lage sjokoladekuler med dadler. Dadler er en frukt som mange spiser i juletiden. Du kan trylle frem kjempegode sjokoladekuler ved å mikse dadler sammen med kakaopulver og nøtter. Form biter av deigen til små kuler, og rull kulene i hakkede nøtter, kokos eller lakrispulver. Kanskje blir dette familien sin nye favoritt? Kakaokulene kan også puttes i glass og gis vekk i julegave.

God jul!


Smaksverksted og Jul på Bryggen den 7. desember. 
Lag en herlig juledessert. Du blir også utfordret til å bli med på konkurranse i klementinskrelling! Drop in aktivitet for barnefamilier 12-14. 
Barn i Byens kontor, Bellgården 1, Bryggen. 
Gratis!

Om Smaksverkstedet
Mer informasjon om Smaksverkstedets kurs og påmelding på www.smaksverkstedet.no

Andre Artikler