ben-wicks-iDCtsz-INHI-unsplash.jpg
01. juli 2020

For liten støvel – nå igjen?!

Kjøp brukt til barna

Tiden går så fort, og ungene vokser ut av det ene plagget etter det andre. Til barnehagen tengs større ulldress, støvler, solhatt og joggesko. Samtidig er klærne du nettopp kjøpte som nye, etter kun å ha blitt brukt i noen måneder. 

Kjøper du brukte klær til barna, heller enn nye, sparer du ikke bare penger og får mulighet til å kjøpe ting av høyere kvalitet enn du normalt sett ville ha råd til, men du skjermer også miljøet for påkjenningen av at det stadig produseres nytt. Tekstilindustrien er en av de store klimasynderene, og det å benytte seg av klærne som allerede finnes, er en god måte å begrense miljøbelastningen på. En tredje bonus ved å kjøpe brukt er at klærne er sunnere for barnet ditt. Mens nye plagg inneholder mye kjemikalier, har brukte klær allerede blitt vasket og luftet.

Når dine små igjen har vokst ut av de flotte bruktkuppene, er det bare å gi eller selge dem videre, sånn kommer de flere barn til gode. Vinn-vinn, for klærne, kloden, barna og deg. 

Hvor kan du kjøpe brukte barneklær?

Tise

Ulldresser, skinnsandaler og tyllkjoler. På Tise har barn og baby fått en egen fane. Her finner du nydelige enkeltplagg i merker med høy kvalitet, pakker med flere klær i samme størrelse og varmt og vanntett yttertøy. Her finner du også leker, møbler og babyutstyr. 

Besøk tiseit.com, eller last ned Tise som app. 

Finn.no 

finn.no er det enkelt å sortere utvalget av barneklær etter størrelse. Her finner du alt fra hjemmestrikk med vakre detaljer til store klespakker og merkeklær til en billig penge. Leker, varmende saueskinn og tøybleier er også blant skattene du kan få tak i. 

Fretex 

På Fretex kan du være heldig å finne billig ulltøy og hjemmestrikk, og her i Bergenstraktene selvfølgelig også solid regntøy. På fretex.no får du oversikt over butikker i Bergen og åpningstider. 

Polarn O. Pyret

På Polarn O. Pyret sin nettside kan du kjøpe og selge brukte Polarn O. Pyret-klær. Bra tenkt, synes vi. 

Bloppis.no 

Barneklær til loppispriser. Her er siden hvor du finner bukser og pysjer til en tier, hjemmestrikk til en femtilapp og vintersko til en hundrings. Som på loppemarkeder flest finner er det mye rart og noe fint. Besøk bloppis.no sin barneside for å lete etter skatter.

Facebook

Søk etter "barneklær Bergen", for eksempel, så dukker det opp flere grupper hvor det selges brukte barneklær, leker og sportsutstyr som du kan plukke opp i din egen by.

Din lokale bruktbutikk

I bydelene ligger det flere små brukthandlere. Legger du turen innom kan du ikke bare finne ildsjeler bak kassen, men også posesalg og plagg til 5 kroner. I Nattlandsveien på Landås finner du Vel Bevart Bruktbutikk, i Professor Hansteens gate på Møhlenpris finner du Miljømarkedet, ved Løvstakken ligger Bærekraftige liv, som jevnlig har klessalg, og NLM Gjenbruk finner du både i Arna og på Askøy.

Venner og kjente

Har et vennepar barn som er hakket større enn dine? Da kan du ha funnet deg en langvarig arveordning. Gir du en slant for tøyet får den allierte familien mulighet til å kjøpe nytt brukt i større størrelser.

Ja takk til brukt!

Gi familie og venner beskjed om at du og barna setter pris på brukte gaver, og send dem gjerne denne oversikten over steder å finne det barna ønsker seg til neste bursdag eller jul.  

 

God brukthandel! 

 

 

 

Andre Artikler