Skjermbilde 2019-11-11 kl. 14.09.33.png
01. juli 2020

Animerte filmperler

I Caprinos kjølvann

Hvordan er animasjonsfilm som ikke er fra Disney, Pixar eller Ivo Caprino? Ta turen til ReAnima-festivalen og sjekk det ut!

Bergens internasjonale animasjonsfilmfestival, ReAnima, sveiver i gang filmmaskineriet for tredje år på rad, 14.-17. november. Både lørdag og søndag er det aktiviteter for barn på Bergen Offentlige Bibliotek. Her kan du både se og lage animasjonsfilm, og i tillegg være med på å bestemme hvilken av årets filmer for barn som er den beste. 

Lørdag 16. november kl. 10-12 er det animasjonsfilmverksted for barn mellom 6-13 år. Her lærer du å lage snutter i det som kalles for stop-motion-teknikk, hvor du beveger dukker litt og litt, tar bilder underveis, og setter dem sammen til en film etterpå. Det er begrenset med plasser, og lurt å være ute i god tid. 

Kl. 12-13 blir det en times filmvisning av åtte korte animasjonsfilmer som er laget for barn. Hvilke av filmene som er best og stikker av med prisen for beste barnefilm, er det barna i salen som bestemmer.  

Søndag 17. november kl. 11-12 er det også visning av animasjonsfilmer for barn, avsluttet med kåringen av hvilken av filmene som er den beste. 

Festivalen er gratis og åpen for alle.

Les mer om det som skjer på ReAnimas nettsider

 

 

 

Andre Artikler