tordivelen_03.jpg
17. desember 2021

Denne fortjener terningkast 7

En usedvanlig vellykket, nydelig og fascinerende teateropplevelse.

Anmeldt av Anders Skogrand
 

Det hender en sjelden gang at du reiser deg fra en teaterforestilling og alt du har å si er et høyt WOW!

«Tordivelen flyg i skumringa» tar oss med på en reise, inn et mysterium, og drar oss med på tre ungdommers magiske sommerferie der alt kan skje. Et stort 1700-talls hus med sine mange rom, en kirke med sine gravkrypter, en båndopptager, en gryende forelskelse - alt er fanget inn en dans av skygger, lys, radioteater og fem skuespillere som virkelig våger å bruke den tiden det kreves for å gjøre alt som skjer virkelig og meningsfylt. 

Saken fortsetter under bildet. 


Regissør Miriam Prestøy Lie bruker effektive grep til å føre oss fra scene til scene. Skuespillerne løper opp midtgangen, snakker fra under scenegulvet, roper til hverandre høyt oppe fra galleriet.

Anne Wiig, Jonas Skjelde og Petter Winter spiller ungdom vi tror på: De er nysgjerrige, vitebegjærlige med hormoner og masse keitete bevegelser. Martin K. Østensen er en lun og trygg prest, mens Katrine Lunde Mackenzie fyker ut og inn i flere roller med god timing, humor og tilstedeværelse.

Det er sitrende, ekte, småskummelt og tankevekkende.

Tora Troe (scenografi- og kostymedesign), Selma Frida Stan (komposisjon/lyd) og Silje Grimstad (lys- og videodesign) har sammen skapt en nydelig ramme for ungdommenes oppdagelser. Særlig er den enorme husfasaden som dekker hele scenen både vakker og virkningsfull: Den er som en adventskalender der ungdommene beveger seg mellom rommene og etasjene, og ved å åpne store luker ser vi inn på de ulike scenene. Når lemmene er lukket, lekes det med skygger, lys og videodesign på den store flaten. Forestillingen bindes også sammen med nydelig musikk og sanger. 

Summen av alt dette er et utrolig helstøpt forestilling, der alle elementer løfter fram historien. Ingen grep er unødvendige, ingen ting forstyrrer. 

Både barn og voksne lever oss inn i alt som skjer; det er sitrende, ekte, småskummelt og tankevekkende. Barn i Byen anbefaler denne forestillingen på det varmeste!


Fakta

«Tordivelen flyg i skumringa» av Maria Gripe.
Anbefales fra 10 år.
Spilles på Det Vestnorske Teateret i Logen fra 18.11–11.12 2021
Kr 360/200.

Andre Artikler