fantasifest_1_ Ingebjørg Berg Holm_Therese G. Eide.jpg
22. januar 2021

Fantasifest!

Det blir Fa-Fa-Fa- Fantasifest! - og alle er invitert!

Tekst. Nhu Diep Foto: Øyvind Valderhaug.

På Litteraturhuset i Bergen har de siden mars 2020 jobbet for fullt med alternativ formidling for å opprettholde aktiviteten hos barn og voksne. Gjennom pandemien har de servert barnefamilier strømmede fortellerstunder, digitale verksteder og interaktive aktiviteter. Det er ingen lett jobb, men noen må bare gjøre det.

I år klinker Litteraturhuset til med premiere på nytt barneprogram-konsept, Fantasifest! Med god drahjelp fra to fantasifulle damer, Therese og Ingebjørg,  skal de få sultne barnehoder i full sving igjen!

Interaktiv og digital fantasiforestilling

Therese G. Eide (forfatter og tegneserieskaper) og Ingebjørg Berg Holm (forfatter og rollespiller) er den oppfinnsomme duoen bak den interaktive og digitale forestillingen Fantasifest. Her inviterer de barn og familier til en kollektiv fantasifest der alt kan skje!

Gjennom avstemninger, chat og innsendinger av bilder, kan de som ser på forme fortellingen i liveshowet, og duoen må bare pent tegne og fortelle eventyr ut i fra barnas mange ideer og påfunn. Dere leste riktig, det er barna som bestemmer! Fantasifest finner sted i Litteraturhuset i månedene januar, februar og mars. 

Selv har jeg tjuvstartet festen med å komme med egne kreative formaninger, og jeg kan meddele at – jo, fantasien er høyst levende! Hurra!

 


Dere kan lese saken med hele intervjuet i papirutgaven som kommer 3. februar 2021.

 

Fakta:

Therese Eide og Ingebjørg Berg Holm bor begge i Bergen. Therese er
tegneserieskaper og Ingebjørg er forfatter. De er begge lidenskapelig
opptatt av rollespill. Sammen har de utviklet konseptet Fantasifest.

Andre Artikler