hvem-er-bolletyven-2.jpg
20. november 2020

3 tips til digital kulturhelg

Savner du å gå på kulturopplevelser? Nå kan du få dem rett hjem.

Når vi ikke kan gå på fysiske kulturoppdagelser, kan vi gjøre det hjemme i vår egen stue. Her er 3 digitale kulturopplevelser som venter i helgen. 

1. LYSFESTEN – i år digitalt 

Årets lysfest blir sendt rett hjem til dere. Festen vil sendes på Bergens Tidende lørdag 21. november klokken 16. Tradisjonen tro vil årets lysfest inneholde lystenning, korsang og musikkinnslag. Blant dem som skal opptre er Marthe Wang, Hedda Mae og Bergen Soul Children. Og selvsagt blir det fyrverkeri. 
Kanskje du vil starte på årets julebakst eller julekort, mens du deltar på Lysfesten. 

Lysfesten finner du her: www.facebook.com/events/3659321245957202. VILVITE - LIVE

Før første gang i historien sender VilVite nå Vitenshow live. Siden dere ikke kan komme til VilVite, så kommer VilVite hjem til dere! På lørdag 21. november kl. 12 strømmes showet direkte fra VilVite med naturvitenskap, eksperimenter og overraskelser.  
Arrangementet strømmes på VilVite sin YouTube kanal: www.youtube.com/vilvite.
Lenken til direktesendingen deles på VilVites Facebook kl 11.30, en halvtime før showstart kl 12.

Kanskje dere blir inspirert til å lage egne eksperiment hjemme på kjøkkenet? Lær å lage slim, svevende såpebobler og vulkaner på VilVites egen digitale eksperiment-side: www.vilvite.no/mer?aktivitet=eksperiment 
3. LITTERATURHUSET I OSLO –  OG FLERSPRÅKLIG EVENTYRSTUND

Når det meste av kulturopplevelser nå skjer digitalt, kan vi også delta på kulturlivet i andre byer. Litteraturhuset i Oslo har siden mars tilbudt egne digitale events under Litteraturhuset hjemme i stuen. Her inviterer de blant annet til flerkulturell fortellerstund. 

I Norge bor det mange ulike mennesker som til sammen snakker over 150 forskjellige språk! Derfor har Litteraturhuset laget flerspråklig fortellerstund, et digitalt arrangement for barn hvor man får høre historier og eventyr – fortalt på to språk! På lørdag 21. november kl. 11 får dere høre eventyret «Ulven og de syv geitekillingene» med geitemor og de syv geitekillingene hennes. 

I Litteraturhuset digitale arkiv, kan dere også følge det bergensbaserte dukketeaterensemblet Open Window Theater på digital jakt etter bolletyven. På både norsk og polsk. 

Bli med på www.litteraturhuset.no/arrangement/litteraturhuset-hjemme-i-stua 
NB! 
Nye lokale smittevernregler gjelder frem til 23. november, og det meste av kulturlivet i Bergen er stengt ned. Vi holder dere oppdatert. 

Andre Artikler