Badebilde_Tine Fuglseth_BiB37_Side_01.jpg
02. juli 2020

Badeplass-testen

Barn i Byen jr. har testet ulike badeplasser. Her er favorittene.

Kanskje dere har lyst til å teste ut nye badestrender i Bergen. Barn i Byen jr. har testet ulike steder i og rundt sentrum. Strand, flytebrygge eller slengdisse? Kanskje får du ny favorittbadeplass i sommer. 

For Levi (Friis-Urhaug) er badeplass-favorittene opplagt. Det er to plasser: 
Første er Mølleren stranden, sandstranden på Møhlenpris. Der kan man både vasse og hoppe fra bryggen. Men pass at det ikke er for grundt. Da kan du skade deg skikkelig. 

Den andre favoritten er fontenen på Sydnesplassen oppe med Dragefjellet. Den lille utefor Kolonialen kafé. Der bader bader ofte jeg og Harald, kompisen min. Den anbefaler jeg særlig til små barn som vil lære å svømme.
Testet av Levi


Foto: En favoritt; Mølleren stranden. Foto: Embla Ryan. 

Kyrkjetangen badeplass:
Det som er bra med Kyrkjetangen, er at det er en stor badeplass, med mange steder å bade. Det er flere stupebrett, både et litt lavt og et høyere. Og så er det to plasser der det er strand. Der er det litt steiner og skjell, så av og til har jeg skjært meg. Det går an å bruke badesko, men det liker ikke jeg. Det som er gøy, er at det er en fin lekeplass med disser og en hengedisse. Det er også fint å fange krabbe der. Jeg har nesten aldri sett maneter og vannet er veldig klart og fint. 
Testet av Molly (Eklund Kjellberg)

Sjekk badevannkvaliteten: 
www.bergen.kommune.no/hvaskjer/tema/badevann/badeplasser/fyllingsdalen/kyrkjetangen

Knappatjørn:
På Knappen er det veldig bra å bade fordi det pleier å være veldig varmt i vannet der. Det er gøy å bade fordi det er lett å komme uti på de store steinene. Og så er det en stor stein midt i vannet som kalles Jesus-steinen. Det er fordi det ser ut som vi kan gå på vannet når vi står der ute. Det kan bli litt trangt når det er veldig fint vær. Av og til har noen vært der på kveldene, og storebroren til bestevenninnen min skar seg på glass slik at han måtte sy. Det er dumt at folk ikke tar med seg søppelet sitt. Det er ikke alltid så klart vann, men mamma sier at det er grums fra planter og det ikke betyr at vannet er skittent. 
Testet av Moa (Eklund Kjellberg)

Sjekk badevannkvaliteten: www.bergen.kommune.no/hvaskjer/tema/badevann/badeplasser/fyllingsdalen/knappatjorn Foto: En favoritt; Tennebekktjørn. Foto: Gunn Breisnes. 

Tennebekk:
Moa: Min favorittbadeplass er Tennebekktjørn, fordi det er en flytebrygge ute på vannet som pleier å vingle. Det er gøy å hoppe fra den og stå på den når den vingler. Det er også en fin strand.
Molly: Jeg syns også det er gøy at man kan låne kano og kajakk på Tennebekk. Det er stor plass å sole seg og chille. Det er veldig varmt i vannet i forhold til i sjøen. 
Testet av Molly og Moa 

Sjekk badevannkvaliteten: www.bergen.kommune.no/hvaskjer/tema/badevann/badeplasser/laksevag/tennebekktjorna  
Andre Artikler