Tordivelen_06.jpg
16. november 2021

Mystisk, spennende og vakker Tordivel

Jeg kjente det allerede da jeg kom inn i salen; her skal det skje noe magisk og mystisk. De flotte kulissene, fargene og skyggene i «Tordivelen flyg i skumringa» varslet om en spennende forstilling.

Og det ble spennende, mystisk og vakkert, men også gøy innimellom og litt flaut med kyssing ...  

Molly Eklund Kjellberg (10) anmelder «Tordivelen flyg i skumringa» på Det Vestnorske Teateret. Foto: Tove K. Breistein

Forestillingen handler om Annika, Jonas og David i byen Ringaryd. Det er sommerferie, og de venter på toget fordi Jonas vil ta opp lyden av toget når det passerer. Men toget er forsinket, og de går isteden litt rundt.

De kommer til den gamle herregården Selandergården og da føler David at han har vært der før, selv om han vet at han ikke har det. Jonas gjør litt lydopptak, og når de skal lytte på opptakene hører de en hviskende stemme. Senere får Annika i oppdrag å passe huset og vanne blomster mens hun som eier Selandergården er bortreist. David og Jonas vil gjerne hjelpe til.

Saken fortsetter under bildet. 

Det skjer mange mystiske ting på Selandergården. De finner gamle kjærlighetsbrev som en som heter Andreas har sendt til Emilie på 1700-tallet. Emilie bodde på Selandergården på den tiden. I brevene forteller Andreas om blomster og en om egyptisk gravstatue, som Andreas hadde brakt til Ringaryd. Statuen bringer ulykke. Mens de vanner på herregården blir David flere ganger oppringt av Julia, en gammel dame som de ikke kjenner, men som vet om David. Hun vil spille sjakk gjennom telefonen. Senere får de vite at Julia var død selv om hun snakket med de på telefonen. 

Annika, Jonas og David bestemmer seg for å prøve å løse mysteriet med den egyptiske statuen, og de vil finne ut hvordan det gikk med Andreas og Emilie. De tre får hjelp av presten, som er både morsom og litt vimsete. Og hele tiden prøver de å skjule det de holder på med for moren til Annika, som driver butikken i Ringaryd.

Skuespillerne sprang rundt oss og krøp ned under stolradene.

Dette var en veldig fin og litt uvanlig teaterforestilling. Det var kult at de brukte hele teaterrommet. Skuespillerne sprang rundt oss og krøp ned under stolradene. Da måtte vi lytte ekstra godt etter siden vi ikke så dem. Og så var det veldig fint med skyggene på Selandergården, iblant var det nesten som å se på film. Skuespillerne var skikkelig flinke. Jeg fikk veldig lyst til å løse mysteriene sammen med dem og hjelpe til med å finne den andre egyptiske statuen.

Jeg vil anbefale alle som liker mysterier og spenning til å se denne forestillingen! Den var akkurat så spennende at det kriblet i magen, men ikke så skummelt at jeg ble redd.

Terningkast: 6

Andre Artikler