bilde 3 (003)-kopi.jpg
07. oktober 2020

Anmeldelse: Hit eit steg

En leken og musikalsk teaterstund.

Anmeldt av Elise og Aurora (4 år) Birkeland

Vi møter Kaia som skal på skolen for aller første gang. I skolesekken har Kaia pakket meg seg matboks og andre rare ting som dukker opp i ulike situasjoner. På skoleveien møter hun mange ulike dyr, som noen fugler som ender opp med å få hele nistepakken hennes, en edderkopp som heter Vevekjerringa og noen måseegg som hun må redde. Vi får også bli med under havet hvor vi møter en flyndrefamilie, Krabbe-krøll og Rocke-Gina. 

Kaia gjør seg også noen tanker om hvordan det egentlig er på skolen, hva hun skal lære og hva hun synes er skummelt. Akkurat som de store barna med gummistøvler, de er nemlig også ganske skummel.  «Hit eit steg» er en musikalsk teaterforestilling som utfolder seg i e
t lite lokale hvor publikum får sitte tett på scenen. Det synes mitt medpublikum Aurora på fire år er kult, men litt flaut helt i starten.

Kaia spilles av Lina Taule Fjørtoft. Før hun går inn i rollen, presenterer hun seg selv og musikeren Toivo Fjose som spiller kontrabass. Han gir oss en introduksjon til kontrabass-instrumentet sitt, og viser hvordan den kan spille både mørkt, lyst og raskt. Dette er et fint grep som gjør at barna blir fengslet fra første stund.

Lina Taule Fjørtoft har en leken og morsom fremtoning. Hun spiller og synger med sjarme og overskudd, og veksler fint mellom rollen som Kaia og de ulike dyrene og skapningene som Kaia møter. Gjennom hele forestillingen, har k
ontrabassen en viktig rolle, og lager både krabbelyd og måselyd. Kombinasjonen av Fjørtoft sin synging og Fjose sin spilling på kontrabass, fungerer veldig bra og gjør forestillingen både morsom og underholdende.

«Hadde vært gøy å ta med tante som er redd for edderkopper på dette teateret» - Aurora, 4 år 

Kulissene i forestillingen er enkel. Det henger kroker fra taket som skaper variasjoner – og som forvandler et hoppestrikk til et edderkoppnett og noen diskokuler til havets bunn. Disse enkle effektene er både effektive og overraskende, og gjør at publikum blir dradd med inn i Kaia sin verden. Som når vi møter livet under havet hvor musikeren sin sixpence blir til Flyndre-flab.  

«Hit eit steg» er en fengende og morsom forestilling for både barn og voksne. 

Aurora på fire år utbryter flere ganger gjennom forestillingen at det er skikkelig gøy og kommer med følgende anbefaling av forestillingen:

«Det passer for mange barn. Jeg tror kanskje de som er redd for edderkopper kan være med, men de blir nok dritredd. Hadde vært gøy å ta med tante som er redd for edderkopper på dette teateret». 


 Foto: En fornøyd Aurora etter forestilling


FAKTA

«Hit eit steg»
En musikkforestilling om å vente, glede, grue og undre. 
Utviklet av Lina Taule Fjørtoft i samarbeid med regissør Ingrid Askvik og musiker Toivo Fjose. 
Spilletid: 3.10–11.10 2020 
Det Vestnorske Teateret (Logen). 
Billetter kr. 150,-

www.detvestnorsketeateret.no/pa-scenen/hit-eit-steg

 

 

Andre Artikler