Bibliotek_08.jpg
01. juli 2020

8 gratis sommeropplevelser

Her får du 8 helt gratis sommeropplevelser.

1. Sommertid på biblioteket  
Finn deg en godbok, krøll deg godt opp i en sofa eller finn et trygt fang, la timene forsvinne og les deg bort til fremmede steder. På biblioteket kan du også låne med deg spill, film og musikk. Gratis. 
Hovedbiblioteket holder åpent hele sommer:
Man-tor: 10-18. Fred: 10–16 og lørdag 10–15. Kafeen Amalies hage er også sommeråpen. 
Fana, Loddefjord, Oasen og Åsane filial holder sommeråpent:
Man: 12–18, tir-fre: 10–15. 

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Bokhygge på biblioteket. 

2. Gå på graffiti-jakt i byen
Let etter graffiti og oppdag byen din på nytt. Se opp, se ned – og kikk deg godt omkring og oppdag alle skriblerier og maleriene på gateveggene. Graffiti-safari er gratis og åpent 24/7. Neste gang du kommer forbi er de kanskje allerede vekk eller malt over. Får du lyst til å lage din egen graffiti, så kom på gatekunstverksted den 13. og 20. august på plassen mellom Bergen Storsenter og hovedbiblioteket. Begge dager er dropp inn fra 11–15. Gratis!

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Barn i Byen har vært på graffiti-safari. Her i Øvregaten. 
 
3. Sommertur med kashimirgeiter og klatretårn 
Ta beina fatt opp Fløysvingene og bestig Fløyen. Nyt utsikten fra det fine utsiktsplatået og hils på de nyinnflyttede Fløyenguttene – 10 kashmirgeiter som er blitt de nye yndlingene på toppen av Fløyen. De holder til nedenfor platået. For de yngste venter lekeplassgøy , mens for de litt eldre, fra 8 år, venter en flunk ny klatrepark. Første del av klatreparken er nå åpen med klatretårn, rutsjebane og en kort klatreløype. Gratis inngang. 

Saken fortsetter under bildet. 
 

Foto: Klatreeparken del 1, er nå åpen på Fløyen. Her er klatretårn, klatretøy og rutsjebane.  

4. Sommeraktiv på Fysak 
Aktivitetshallen Fysak på Sletten byr på innendørs skatepark, stor air trac, dansesal med speil, enkel klatrevegg, 100 kvm turngulv med hoppemadrass, 3 beachvolleybaner og utendørs sykkelbane. Her er aktiviteter for alle aldre, 0-100 år.
Sommeråpent: Frem til 1. juli: 15.30–23.30. Den 2. og 3. juli: 12–20. Fra 4. juli til 31. juli: 12–19.

Foto: Fysak holder sommeråpent.  

5. Sommerdøs i Musehagen  
Musehagen (Botanisk hage) på Nygårdshøyden holder sommeråpent. Nyt blomster og sommerlukt. Ta med deg et pledd, legg deg på ryggen, filosofer litt over livet og nyt sommerhimmelen. Christie Café i Musehagen er forresten åpen hele sommeren. 

6. Sommer og padling i Skomakerdiket 
Nyt sommeren fra egen kano i Skomakerdiket. I perioden 18. juni t.o.m søndag 14. august kan du låne kanoer hver dag mellom kl. 11–15. Tilbudet er gratis, det er bare å stille opp.
Også kanoutlån på Tennebekktjørna hver fredag, lørdag og søndag i uke 27–32.  


Foto: Kanonbryggen ved Skomakerdiket. Fotograf: Jan Robert Brandsdal/Bergen kommune.

7. Leketid og all verdens tid 
Endelig har dere tid til å utforske byens lekeplasser og åpne myldere-områder. Kombiner lek og utfoldelse med litt piknik. Her er noen lekeplass-tilbud i Bergen:
På Skansemyren venter trampoliner og sandvolleyball-bane. Ekler kanskje du vil inviterer til en lengdehoppkonkurranse. Ta med deg fotballen og sett igang en fotballkamp. Ved demningen i Svartediket venter også trampoliner, grønn fotballbane, freespee-bane. I Sandviken står arkitektstudenter bak den kreative Amalie Skramsvei lekeplass. På toppen av Fløyen går det fort en hel dag om alle apparater skal testes ut. Eller kanskje du heller vil prøve deg på boccia? Ved Johanneskirkens uteplass er det mange som stiller med bocciakuler. Det grusete underlaget er perfekt for en bocciakamp. 

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Barn i Byen har testet ut denne lekeplassen på utsiktsplatået ved Klosterhaugen på Nordnes. 

8. Ta med deg badebuksen til sjøbadet 
Ta med deg badebuksen og finn veien til Sandviken Sjøbad. Inngangen til sjøbadet finner du i Gamle Bergen. Her er stupetårn, stupebrett, grillplass, grønt gress og nostalgisk badestemning. Gratis inngang. NB! Ingen badevakt. 

På pynten av Nordnes, fra den nye ballastbryggen i Nordnesparken, er det også ypperlige forhold for en gratis og frisk sjødukkert. Nyt en sommerdag fra bryggekanten med byens fineste utsikt. 

Andre Artikler