447050ec-85c5-4280-b3e8-125b573e4e1f_rw_1920.jpg
01. juli 2020

Full pott med stjernestøv

Action, latter og helt ny Wendy.

Disneys «Peter Pan»-film fra 1953 kan nå ta en velfortjent pause. For det er kommet en ny forestilling til byen som gir nytt liv til fortellingen om Wendy og Peter Pan.

Av Elin Reisæter

«Wendy og Peter Pan» på Den Nationale Scene (DNS) fenger fra første stund. Fra sceneteppet går opp og helt til siste sekund kan publikum følge med inn i historien, omtrent slik som Wendy blir dratt med av Peter Pan til Aldriland. 

Forestillingen er mangfoldig og treffer midt i hjertet. Publikum blir underholdt på mange plan. Vi følger en families dype sorg over et savnet barn, og vi ler og humrer av søt-skumle pirater som blir slengt rundt på Kaptein Kroks skute. 

Teksten fortsetter under bildet. Som tittelen antyder, har fokuset på hovedrollene i «Wendy og Peter Pan» byttet plass. Wendy er i stadig utvikling, mens Peter Pan vegrer seg for å vokse opp. Vi følger Wendy gjennom pliktfølelse og gryende forelskelse. Ansvaret følger henne, og til slutt kjemper hun modig mot pirater, side om side med den adskillig mer erfarne Tigerlilje.

Vi følger Wendy gjennom pliktfølelse og gryende forelskelse. 

Denne familieforestillingen har alt. Scenografien er nydelig og lydbildet er perfekt. Kostymene sitter som skudd; ikke minst piratenes jakker, der bestemors gardiner ser ut til å ha fått sin renessanse. Skuespillerne er troverdige og absolutt alt sitter. Krokodiller kravler i takt og verdens skumleste leger får oss til å sitte vettskremte og musestille på teaterbenkene.

«Wendy og Peter Pan» byr på latter og ettertanke. 

Wendy blir ikke alt for fornuftig og Peter Pan ikke alt for barnslig. Den nordnorske Kaptein Krok er akkurat passe skummel og temmelig morsom – hans største beundrer og nærmeste medarbeider er hylende vittig. Tingeling er bare nydelig – hun glitrer som den vakreste juletrepynt, men er likevel ganske så skarp under den rosa glossen. 

«Wendy og Peter Pan» byr på latter og ettertanke. Det florerer av gode måter å si ting på, mens kjønnsroller og legninger blir behandlet med fornuft og humør. Forestillingen har noe for alle og underholder i mange lag. 

Skal du se «Wendy og Peter Pan», kan du begynne å glede deg med en gang! 

 


 

«Wendy og Peter Pan»

DNS 
14. september til 31. desember 

Av: Ella Hickson etter J.M. Barries roman
Regi: Ivar Tindberg
Sjanger: Familieforestilling
Varighet: Ca 2 timer
Fra 6 år 
www.dns.no

 

 

Andre Artikler