Skjermbilde 2019-09-02 kl. 14.38.33.png
01. juli 2020

Aktivitetshimmelen

Alt du ønsker deg av fritidsutstyr

I slutten av august åpnet Kirkens bymisjon Skattkammeret i Bergen. Vi tok en prat med sjefen over alle ski, hengekøyer, telt, snowboard, skateboard, sup-brett, fiskestenger, våtdrakter, primuser, soveposer og sykler, Knut Anders Strand.

Hva er Skattkammeret?

– En stor gratis utlånsentral av sport- og fritidsutstyr for barn og unge opp til 18 år. Vi er til for at alle barn og unge skal ha mulighet for en aktiv hverdag uten en prislapp som ekskluderer. Voksne skal også få låne hos oss, men fra dem tar vi en symbolsk leiesum. 

Hva kan man låne her?

– Vi har fullt av langrennsski med feller for alle alderstrinn, snowboard, slalåmski, telt, liggeunderlag, soveposer, matlagingsmuligheter, hengekøyer, flytevester, våtdrakter, skateboard, sparkesykler, sup-brett, for å nevne noe – altså et bredt utvalg av vinter- og sommerutstyr.

Hvor lenge kan man låne ting?

– En uke er hovedregelen, men vi er fleksible om det er noe spesielt, for eksempel om man skulle ønske å låne ski hele påskeferien. 

Hva må man gjøre for å få låne hos dere?

– Du kan registrere deg som bruker på www.bua.io, som er en nettside med oversikt over alle utlånsentralene i Norge. Første gang du vil låne hos oss kan du ta med deg legitimasjon og en foresatt til Skattkammeret. Om du er eldre enn 10 år, kan du heretter komme og låne ting selv. Vi har god kommunikasjon med foreldre, som blant annet får informasjon om alle lån på mail. 

 

 

 

Andre Artikler