Hjemmepåske
Opplev påsken i Bergen med betongjungel, påskemysterier, lykkefrosk og stolpejakt. Tips til påfyll i påskedagene:
1.
Påskemysteriet på Fløyen
Maskoten på Fløyen Alf har gjemt påskeegget i fjøset for han vil ikke spise snopet før påskeaften. Innimellom sjekker Alf at det fine egget ligger trygt, men en dag er det plutselig borte. Alf prøver å se etter spor og tenker hardt på hvem det kan være. Er det noen som kjører Fløibanen som lot seg friste? Kan du hjelpe Alf å finne påskeegget?
Meld deg på og bli med å løse mysteriet.
Kart med oppgaver og små hint til påskekrimmen, henter du i butikken ved å vise billetten til påskekrimmen, og alle som kommer frem til løsningen får selvsagt en påskeoverraskelse fra Fløyen.
Påskekrim kan du delta på alle dager fra lørdag 27. mars– søndag 4. april. Kl. 11–16.
Sted: Fløistuen butikk
Billetter – 100,- (inkl. kart, oppgave og påskepremie)
Bestilling: www.floyen.no/aktiviteter/paaskekrim-paa-floeyen
Foto: Maskoten Alf trenger hjelp til å finne påskeegget.
2.
Påskegøy med Griegs lykkefrosk
KODE byr på 3 ulike påskeaktiviteter:
Troldhaugen: Kan frosker være gule? I påsken kan du fargelegge Edvard Griegs lykkefrosk i den fargen du ønsker. Du kan hente aktivitetsarket i resepsjonen. På Troldhaugen fra 27. mars til 4. april.
Troldhaugen: Er du glad i utforske, oppdage eller lete etter noe spennende i naturen? Da er du velkommen på Troldhaugen! I påsken tilbyr vi ute-aktivitet for hele familien i «Let, finn, lær og vinn!». Aktivitetsarket får du i resepsjonen.
Troldhaugen er åpen i påskeuken: kl. 10–16.
KODE 3: Bli med å løs påskemysteriet med det forsvunne perlehalsbåndet! En oppdagelsesferd for barnefamilier i museet. Løs kodene og la kunstverkene vise veien. I KODE 3 fra 26. mars til 4. april.
Oversikten fortsetter under bildet.
Foto: Opplev påskedager med Grieg på Troldhaugen.
3.
Påskeopplevelser med vind i seilet
I påskeferien har Sjøfartsmuseet i Bergen åpent hver dag kl. 11-15, bortsett fra langfredag (2.4) og 1.påskedag (4.4), da holder museet stengt.
Vi kommer til å ha enkle aktiviteter for barn på Bergen Sjøfartsmuseum i hele påskeuken.
I anledning 100.års jubileet, går alle gjester gratis i hele april, altså fra skjærtorsdag.
Oversikten fortsetter under bildet.
Foto: Påsken i opplevelsesrommene til Sjøfartsmuseet.
4.
Påske på Festningen
Ta påskeutflukten til Fjell Festning og få opplevelser hele 14 meter under bakken. Fjell Festning er blant de største enkeltstående festningsanlegg i Europa. I påskeferien er Fjell Festning åpen fra 1. til 5.april: kl. 11–16.
Ved Fjell festning har du flere turmuligheter:
Russarstegen: Starter ved Gjerdet Kulturmunnegard og går om c. 600 meter rett opp ca. 125 høydemeter. Turen ender med Kanontårnet.
Kanonbrønnen: Kjøl deg ned i den 14 meter djupe kanonbrønnen, sjø utstillingene og opplev akustikken og stemninga i det spesielle rommet.
Rundtur langs Flakken: Turen går langs en grusete vei, hele rundturen er ca. 2 km, med oppstart og slutt ved Kanontårnet. Langs veien kan dere se bunkers og er du spesielt interessert kan du ta turer ut i terrenget for å utforske mer. Passer også for barnevogn. Tur til Liatårnet via pyttene: Parkeringsplass nede ved fylkesveg 555, skilt mot Fjell festning. Denne turen er for deg som vil ha en lengre tur, belønning er 360° utsikt fra toppen av Liatårnet. Turen tar ca. 1,5 time.
Mer info om Fjell Festning og turmuligheter: https://fjellfestning.museumvest.no
5.
Påskedager i historisk sjøbod
Norges Fiskerimuseum er åpen i påsken 1.-5.april kl. 11-15: Kjenn duften av tørrfisk i unike sjøboder. Prøv fiskedammen inne. Spill deg gjennom sjømatbyen «Fin City».
Oversikten fortsetter under bildet.
Foto: Prøv fiskelykken i påsken.
6.
Nye oppdagelser på Bergenhus Festning
Inviter familien på aktivetsløype. Lær, let og finn! En utendørs aktivitetsløype på Bergenhus Festning! Prøv den ut helt gratis.
Last ned kartet her
7.
Hengekøye-påskecamp
Ønsker du å overnatte i hengekøye med bål og mat som er klar? Fra fredag 26. mars–søndag 4. april kan du booke en camp med utsikt og 4 hengekøyer, bålpanne, ved og matkasse som er klargjort ved ankomst.
Meny matkasse: Eplegløgg, pekemat og flatbrød, varm hjemmelaget kjøttgryte, appelsin, sjokolade og marshmallows. Frokost: Kaffe, brød, juice, smør og syltetøy.
Tidspunkt: Insjekk og henting av matkasse fra kl. 15- 17 i Fløistuen Kafé. Dere varmer selv opp gryten. Utsjekk kl. 10 dagen etter.
Informasjon om booking: Minimum 2 stk og maks 4 stk pr. booking. Booking senest dagen før ankomst: hengmedoss@floyen.no
Pris: Pris voksen 895 kr (inkl. Leie av hengekøye, matkasse og bålpanne) / Pris barn (under 12 år) 595 kr (inkl. Leie av hengekøye, matkasse og bålpanne).
Foto: Påskecamp i hengekøyen.
8.
Nyt en museumspark eller to
Selv om om Bymuseene nå er stengt, er det vel verdt å ta turen til museenes utendørs anlegg.
I parken til Gamle Bergen Museum er vårblomstene begynt å springe ut, her er piknikbord og benker til å nye litt medbrakt. Her får dere også møte ender og den ene gåsen.
Hordamuseet er også et flott utendørs område med sjøutsikt over Fanafjorden. Museets uteområde er åpent for alle, i friluftsmuseet kan man vandre mellom gamle hus fra Nord- og Midhordland. Melkeviken badeplass ligger rett ved siden av museumsområdet. Ta gjerne med mat og drikke for piknik i uteområdet.
Innerst i den lune Alvøypollen løper elven ut fra de høyereliggende Småvatnet og Storavatnet. Det er her man gjennom fire århundrer har temmet og gjort bruk av naturkreftene, og det er her du fortsatt finner fabrikkanlegget der man frem til 1981 produserte papir av høyeste kvalitet. Herfra kan dere på innsiden følge alléen ut mot Alvøen hovedbygningen, med hagen, lysthuset og den store engelske parken som er en opplevelse i seg selv. Holder dere derimot mot høyre, kommer dere ut i klyngen av små vestlandske arbeiderboliger, til festplassen og til forsamlingshuset. Til sammen utgjør dette en særegen, mangfoldig, og ikke minst autentisk enhet. Her venter natur, badeviker, utendørs sandvolleyballbane og lukten av sjøvann.
Saken fortsetter under bildet.
Foto: Opplev utendørsområdet til Hordamuseet.
9.
Ta til Akvariet med Beffen
Akvariet er påskeåpent og byr på flunk ny utstilling med «Betongjungelen». Opplev en samling av edderkopper, innsekter, slanger, øgler og krokodiller.
Akvariet er åpent hver dag kl. 10–18. Bestill billetter på forhånd: www.akvariet.no
Påsketur med Beffen til Akvariet med egen påskerute: 1.–5. april daglig avgang hvert 20 minutt kl. 10-16 fra Rundetårnet på Fisketorget. Kr. 25/40.
Saken fortsetter under bildet.
10.
Ta på stolpejakt i påsken
Stolpejakten i Bergen Sentrum er et lavterskel folkehelsetilbud:gratis, morsomt og en fin måte å bli bedre kjent i nærmiljøet. Varegg Fleridrett har satt ut stolper på ulike steder i sentrum - finner du dem? Inviter hele familien på stolpejakt i påsken. 11.
Påskepynt en park
VilVite har adoptert en busk i Nygårdsparken som pyntes sammen med de som vil være med – til glede for alle som ferdes i parken. Ta med dere et eget ferdigmalt/pyntet egg, så ser vi hvor mange påskeegg det blir til slutt. Trenger dere inspirasjon til hvordan dere kan pynte et egg? Se her. Lurer du på hvordan du blåser egg? Se her.
I Nygårdsparken venter også VilVites oppdagerløype. Løypen lar dere balansere og telle dere gjennom området rundt VilVite og Nygårdsparken. Underveis venter spennende spørsmål, oppgaver og aktiviteter. I påsken kan dere kjøpe løypen av vitevertene i parken, kr. 50 per familie. Les mer om oppdagerløypen her.
12.
Skattejakt på Bryggen
Schøtstuene er åpent gjennom nesten hele påsken: Lørdag 27. mars – langfredag 2. april kl. 11-15. Her kan dere være med på ulike opplevelser: Orientering utenfor Schøtstuene, men man går inn i museet på egenhånd. Skattekart til barnefamilier, som løses på Schøtstuene og ute på Bryggen. Aktiviteter med bumerker – oppgaveark og å prøve å tegne sitt eget. Alt ute i hagen.Skattekart venter på Schøtstuene-