Borealis_2021_Det-Elektriske-Korps_facebook-event-1-1024x576.jpg
26. mars 2021

Et trommeslag for Borealis

Årets Borealis byr på trommeworkshop, FM-jakt og eventyrhage.

Borealis er festivalen som byr på uante lyder og lydeksperimenter, også for de yngste.

Trommeworkshop
Det Elektriske Korps har reist over fjellet til Bergen i anledning Borealis for å rekruttere nye medlemmer.På workshopen får dere intensiv opplæring i trommemaskinens funksjoner og lydspenn. Trommemaskinene til Det Elektriske Korps er fargerike og gøye å lage musikk med. Seansen ledes av kunstnerne Einar Goksøyr Åsen og Øyvind Mellbye og er for barn og voksen, med nedre aldersgrense på 10 år.

Workshopen er delt i to, der du først får opplæring i, og tid til å utforske ditt nye instrument, etterfulgt av en pause og litt lefsespising. I del 2 av denne workshopen bærer det ut i gatene der du får utløp for all kunnskapen du har tilegnet deg på workshopen i improvisert samspill med dine medmusikanter, som konkluderer din opptagelse i Det Elektriske Korps.

Workshop 20. mars kl. 10-12.30 og 14-16.30. Sted: Nykirken.
Workshop 21. mars kl. 10-12.30 og 14.60. Sted: Åsane Kulturhus. 
Maks 12 deltakere. Bestill billetter på forhånd her

Fantastic Gardens – kortfilmer for barn (35 minutter)
Opplev et fargesprakende kosmos med krystaller som legger seg i en hage full av farger, et mysterium i myren, og en fugl som gjør seg om til et palass. Filmene er laget av Mirai Mizue, Marie Menken, Jodie Mack, Ishu Patel, Marie-Pierre Bonniol og Isabelle Dehay. Anbefalt for barn fra 7 år og oppover. 

Filmvisninger 20. mars kl. 10-10.35 og 13-13.35. Sted: Cinemateket i Bergen  

FM-jakt
Her kan hele familien ta beina fatt og trekke inn lyden av Nordnes. Ta med deg den gamle FM-radioen din, eller lån av Borealis fra hovedkvarteret i Strandgaten 207, og dra på FM-jakt gjennom Nordnesrepublikken. På veien vil radioen din fange opp verk fra RUMMUR_radio og Bergen Kringkaster, samt lydkunstverk på micro-FM-nettverk i Skottegaten gjennom Karen Werner sitt nabolagsprosjekt SkottegatenFM. Du kan fange det nye verket til Diné og Xicana-artist Autumn Chacon skapt i samarbeid med den sør-samiske artisten Carola Grahnder, og i Strandgaten kan du suge til deg Borealis sin Radio Space-sending over hele gaten, og stikke innom Palmera og Aerial som alle har lydopplevelser å by på.

Lydgalleriet og Hordaland Kunstsenter holder sine lydbaserte utstillinger åpne og Havrommet plasserer foodtrucks på sitt utendørsareal så du kan fylle på med både mat og drikke.
Borealis – en festival for eksperimentell musikk 
Live & Online. 
17.–21. mars. 
Egne live arrangementer for barnefamilier. 
Se årets program: borealisfestival.no

 

Andre Artikler