Miss Tati_08.jpg
09. februar 2021

Dansemesteren

Nå inntar Miss Tati hovedscenen med en boligblokk fylt med dans og sang.

Lørdag 23. januar er det endelig premiere på familiekonserten «Miss Tatis Eyemba», som tar publikum med inn en boligblokk hvor det yrer av liv. På scenen har Miss Tati selskap av sin lillesøster, bestevenninnen og dansere fra Fargespill. Barn i Byens to juniorreportere, Isabella og Alvilde, har møtt en spent Miss Tati under øvingen.  

Intervju av Alvilde og Isabella, Barn i Byen jr.

Vi har gledet oss til å treffe deg og gleder oss til å se «Eyemba» på DNS.

Hva gleder du deg mest til? 

Jeg gleder meg til å stå på scenen med alle disse ungdommene som jeg har med meg her på øvingen i dag. Jeg har holdt konsert på Bajazz med sangene til forestillingen, men da hadde jeg ikke med meg ungdommene fra Fargespill. Jeg gleder meg selvfølgelig også til å se alle i publikum og til å spille på den store scenen på DNS. Det er stas. Er det noe du gruer deg til, eller synes er ekstra spennende? 

Det som er ekstra spennende er at jeg får komme tilbake for å spille på DNS. Jeg spilte der i fjor på en teater konsert som heter Å Bergen Bergen, men nå kommer jeg med min egen konsert. Jeg gledegruer meg litt nå til å komme tilbake med noe eget. Saken fortsetter under bildet. 


Foto: Miss Tati tok seg tid til å bli intervjuet av juniorreporterne under øvingen til familiekonserten. 

Kan du si litt om hva forestillingen handler om og hva du ønsker å vise oss?
 
– Det handler om å bo i en blokk og de forskjellige menneskene som bor der. Jeg forteller om litt om hvordan det var da jeg kom til Norge, som at jeg for eksempel lærte at lørdag var snopedagen. I forestillingen handler det også om at det er bra å være annerledes, og at vi skal være stolte av at vi ikke alle er like. Låtene handler om å danse og ha det gøy, ha humørsvinger og en av låtene handler om en naboklage. Det er masse kul musikk og forestillingen får frem mye glede. 

 

Jeg forteller om litt om hvordan det var da jeg kom til Norge, som at jeg for eksempel lærte at lørdag var snopedagen.

Hvordan fikk du muligheten til å jobbe som artist og til å holde på sang og dans som er det du liker aller best? 

– Jeg begynte som danser, men sang masse på siden, og så traff jeg min manager Ingrid på en jam. Hun lurte på om jeg hadde en manager og det hadde jeg ikke. Vi ble enige om at vi hadde lyst til å jobbe med hverandre. Det var spennende og da bestemte jeg meg for at jeg ville være artist. Hun hadde troen på meg, og da begynte også jeg å få troen på at «Okey, ja, kanskje jeg kan også bli artist»

Hvordan kan en arbeidsdag være for deg? 


Sånn som i dag startet jeg tidlig med et møte, så jobbet med kontor oppgaver, så måtte jeg forberede meg til øvelsen som vi skulle ha nå kl.16. Nå skal vi holde på til kl.19. Det er litt forskjellig for hver dag, men i dag er det øvelser det går i. Hva er bra med å være artist? Og hva er vanskelig? 

– Det at man får synge for masse folk og lage musikk med folk man liker. Jeg lager musikk med bandet mitt, det synes jeg er veldig gøy, eller at jeg kan stå på scenen og danse med andre ungdommer. Det som er vanskelig med å være artist, hmm ...  jeg kommer faktisk ikke på noe akkurat nå. Kanskje er minussiden med å være artist at man ikke alltid er sikker på om man har nok jobber.

Hva liker du å gjøre på fritiden når du ikke synger og danser? 

– Når jeg ikke synger og danser liker jeg å være hjemme og slappe av, høre på musikk, se på film, se på serier, trene og gå på tur på fjellet.Hva gjør deg alltid i godt humør? 

– Det er god musikk, eller å høre en låt jeg liker, da blir jeg alltid i godt humør, eller bare det å le (Miss Tati ler når hun sier det).

(Isabella og Alvilde forteller at de har en plakat hvor de har skrevet ned morsomme ting som har gitt dem latterkrampe, når de leser den begynner de alltid å le.)

Hva er du mest fornøyd med med deg selv? 

Det jeg er mest fornøyd med er at jeg er glad og at jeg gir energi til mine venner og familie.

Hva vil du si til barn i Bergen by og hvilke råd vil du gi barn på vår alder? 

– Dere må gi meg råd, jeg har jo noe lære av dere. Men, det er viktig at man er snill med seg selv. Vi kan ikke være flink i alt, og husk at man er god nok som man er.

Kan du lære oss noen ord på umbundu?

– Hvis dere vil si hei, må dere si «Walale». Hvis dere vil si ha det, må dere si «Lalipo».

Hvor mange forestillinger har dere satt opp? 

– Vi har satt opp 17 forestillinger, så vi håper at alt går etter planen. Vi skal spille en forestilling hver dag fra tirsdag til lørdag. 

Hva skal du gjøre når du er ferdig med «Eyemba» forestillingene? 

– Jeg skal spille en konsert i Trondheim i februar, så skal jeg spille på noen skolekonserter. 

Saken fortsetter under bildet. 
Foto: Miss Tati lærer bort dansetrinn fra forestillingen til Barn i Byen juniorer. 

Kan du lære oss noen tøffe dansetrinn? 

– Ja, er dere klare? Jeg kan kanskje lære dere noe hip hop-aktig. Vi kan gjøre det ungdommene gjør, hvis dere kommer bort her, så kan vi gjøre det sammen.

Alvilde og Isabella har snart lært seg nye dansemoves, til stor begeistring fra dansemester Miss Tati. 

 

Etterord:

Kanskje du lurer på hva Eyemba betyr?
«Eyemba» betyr husly eller bolig på det angolske språket umbundu. Miss Tati, som egentlig heter Tatiana Palanca, har foreldre fra Angola og ble født i Portugal. Da hun kom til Bergen sammen med sin mor og lillesøster i 1996 var hun bare ti år, og er i dag en etablert artist innen soul, funk, hiphop. I “Miss Tatis Eyemba” deler hun personlige erfaringer fra oppveksten med publikum, og lærer små og store i salen både dansesteg og nye umbundu-ord.Fakta

«Miss Tatis Eyemba»

Familiekonsert på DNS fra 23. januar 2021. 
Fra 5 år. 
Varighet: 1 time. 
  

www.dns.no 

Andre Artikler