original.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen – Bergen nr. 81/2019

LOVE

I år blir det mye LOVE på Borealis.

Tekst: Siri Breistein Foto: Borealis

– I år er Konsertsirkus! tilbake på Bergen Internasjonale Kultursenter – huset med alle de spennende rommene, forteller Irem Müftüoglu i Borealis – en festival for eksperimentell musikk.

Uante lyder og barnevennlig massasje
Konsertsirkus! er familiedagen til Borealis – og den dagen hvor barn og voksne sammen kan utforske og oppdage lyder, og få nye innganger til en eksperimentell musikalsk verden. I år er det komponisten Juliana Hodkinson som blir Konsertsirkus! sitt trekkplaster med forestillingen «♥ LOVE». Forestillingen er avslutningskonserten på årets festival, men fremføres i en spesialversjon for familier denne lørdagen!

– På Konsertsirkus! får alle komme tett på materialene og instrumentene som brukes i «
♥ LOVE», forteller komponisten på en epost. – Du kan se hvordan musikerne utforsker sine oppsett i ulike rom, og får være med på den utforskingen. Du kan tråkke på en stortrommepedal som får bjeller til å ringe i luften, få en barnevennlig massasje, og til og med bli med en perkusjonist som spiller på vann.

Kjærlighet som trumfer alt!
Under Konsertsirkus! får du også møte BIT20 Ensemble og elever fra Ny-Krohnborg skole som har deltatt i prosjekt «Vi Komponerer!». Elevene har fått leke seg med lyd og ulike instrumenter og fremfører sitt nykomponerte verk under Konsertsirkus! For Borealis sin familiedag handler nettopp om det; å utforske, føle, se og stimulere hele sanseapparatet i trygge omgivelser.

– Årets Konsertsirkus! blir en kjærlighetsfylt affære. Juliana ønsker med sitt stykke å løfte frem kjærligheten som et sterkt og viktig motsvar til vanskelige ting som skjer rundt oss, sier Irem Müftüoglu, som fremhever at Konsertsirkus! er et konsept på familiens premisser.


– Barn skal få oppleve å være seg selv. Og de voksne skal få slippe å bekymre seg for om ungene er for høylytte eller aktive. Vi vil gjerne lage en opplevelse der hele familien kan lytte sammen.Borealis – en festival for eksperimentell musikk
6.–10. mars.

Familiedagen Konsertsirkus! 9. mars kl. 14–17.
Pris på familiedagen: Kr. 50/100/150/U 2 år gratis. 350,– (2 voksne + 2 barn)
www.borealisfestival.no

Andre Artikler