Krokodilletyven.jpg
01. juli 2020

Teateropplevelse for de modige og rause

Er du en vågal teatergjenger, kan du ta turen til Cornerteateret torsdag kveld 22. feb. Her viser teaterkompaniet Kvadratteatret «Allegro for to» for aller første gang – selv om stykket ikke er helt ferdig.

Tekst: Mette Paust-Andersen

«Allegro for to» er et av stykkene som pryder på Frontlosjefestivalens programplakat. Festivalen presenterer fersk scenekunst, men av denne er «Allegro for to» det absolutt ferskeste stykket.

Saken fortsetter under bildet. 

Det fine med det uferdige
Kvadratteatret har nemlig frontlosji på årets festival, noe som betyr at de etter bare en ukes intensive prøver, skal de presentere teateroppsetningen slik det er så langt. En av kvinnene bak Frontlosjefestivalen, Ingrid Saltvik Faanes, er klar på hvorfor hun har gitt Kvadratteatret en så viktig plass på festivalen:

– Deres første fremvisning, «Krokodilletyven», var i samarbeid med Akvariet, noe som viser at de finner nye arenaer for å utvikle kunsten og møte publikum. Det er viktig at vi har gode kulturtilbud til barn, som er i mindre skala, og som skaper nærhet mellom publikum og kunsten – det kan Kvadratteatret gjøre!

Teaterkompaniet Kvadratteatret holder egentlig til i Oslo, men har allerede gjestet Bergen en gang tidligere - da med stykket «Krokodilletyven», basert på Taran Bjørnstads barnebok med samme navn.

Samtale om ensomhet
I «Allegro for to» er det temaet ensomhet som utforskes – et alvorlig emne i en forestilling som allikevel vil romme lystige elementer som humor, slapstick, masker og klovnespill.

– Å kjenne på ensomhet kan være sårt og vanskelig når man er ung, og derfor vanskelig å snakke om. Vi håper vi kan lage en forestilling som kan åpne for dialog med og mellom barna om ensomhet, forteller kompanimedlem Haflidi Arnar Haflidison om stykket.

Forhåpentligvis går visningen så bra at de vender tilbake med en helt komplett versjon av stykket i løpet av våren 2019.

«Allegro for to» spilles torsdag 22. februar kl. 18:30 på Cornerteateret. Billettprisen er 100 kr for voksne og 50 kr for barn. Passer for barn fra 10 år og oppover.

Tilbake i vinterferien med krokodilletyv!
Får du ikke med deg kveldens stykke, får du en ny sjanse til å se Kvadratteateret allerede i vinterferien. Da vender de tilbake med «Krokodilletyven» på Akvariet.

 «Krokodilletyven» spilles 24. og 25. februar, samt 1., 2. og 3. mars kl. 12:30 og 15:30. Billett til stykket er inkludert i inngangsbilletten til Akvariet. Passer for barn fra 5 år og oppover.

Andre Artikler