BADS Alladin.jpg
01. juli 2020 «Alladin« med BADS. Anmeldt av Anders Skogrand.

Engelsk/norsk PANTO-forestilling i Bergen

Alladin er en trivelig familieforestilling, som løfter frem byens amatørkulturliv.

Hvert år i begynnelsen av februar innviterer BADS til en anneledes teateropplevelse. Ledet an av grand old lady Rosemary Lund leker en entusiastisk gjeng med besteforeldere, foreldre, kule ungdommer og barn seg gjennom et kjent eventyr på sin helt spesielle måte. I år er det Alladin de serverer.

Døgenikten Alladin lures av en trollmann inn i en skummel hule. Der inne finner han en magisk ring og en magisk lampe som begge har en ånd som kan oppfylle hans ønsker. De kan komme godt med når han vil imponerer Sultanen, og vinne herskerens vakre datter. Men trollmannen har en plan for hvordan han skal få tilbake sin tapte magiske lampe.

BADS (Bergen Amateur Dramatic Society) spiller i en engelsk PANTO-tradisjon, der publikum inviteres til å bue høyt hver gang skurken kommer inn, rope «behind you!» for å advare helten om noen kommer snikende bak ham. Typisk er også at det er menn som spiller barmfagre kvinner, og jenter som spiller menn. Ungdommene som spiller damer med stor innlevelse får publikum til å le godt. Alladin byr på sanger, mye dans, energisk spill og endel tøys og tull servert på engelsk og norsk. Det er trivelig, men kanskje litt vel mye engelsk dialog.

Det er tydelig at dette er amatører. Sangprestasjonene er ujevne, danseopptrinnene er sjarmerende men ikke fantastisk, ikke alle skuespillerne er helt stø i replikkene og noen av karakterne blir litt vel overspilt i fakter og grimaser. Samtidig smitter det over på publikum at det er tydelig at de koser seg på scenen. Og når hele BADS- familien avslutter med sin signatur sang «Thank You for the Magic», så reiser vi oss og synger med.

Alladin er en trivelig familieforestilling, og passer fint for besteforeldre som vil ta med barnebarna på teater. i en scene er det selvlysende skjelletter og ganske skummel musikk, akkurat da kan det være godt for de minste å sitte på fanget. Det er en fordel for barna å forstå engelsk siden såpass mye av intrigen blir forklart på engelsk. Inkludert 20 minutters pause varer forestillingen nesten to og en halv time. Det er fare for at endel barn vil synes det er for lenge. Samtidig er det lave billettpriser, en hel famile kan se BADS for prisen av en ordinær voksen billett på andre helaftens forestillinger.

 



Andre Artikler