Leserinnlegg_BiB66_Jenny D..jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen – Bergen nr. 65/2015

Flyktninger kjemper for livet hver dag

Elevene på 6.trinn på Hellen skole er opptatt av flyktninger og krisen i Middelhavet. Nå deler noen av elevene sitt engasjement i Barn i Byen.

Barnas leserinnlegg av Julie Strand Johansen og Martin Sterri Smedstad. 
Tegninger av Jenny Djønne og Nikolai Jæger Kjeldsen 

Flyktninger kjemper for livet hver dag!

Jeg mener at det er alt for mange flyktninger som drukner hver dag.

Tenk deg at det plutselig blir bombet et hus i nærområdet der du bor og det starter en krig i Norge.  Og du er nødt til å flykte fra hjemmet ditt og vennene dine. Hadde ikke du da ønsket at du kunne få ting som noen nye leker? Derfor bør vi gi de tingene vi ikke trenger lenger til flykninger.

Tenk deg at det plutselig blir bombet et hus i nærområdet der du bor og det starter en krig i Norge.

Jeg tenker at vi som har det så godt i Norge kan donere flere penger/ting som vi ikke trenger som kan være nyttig for de. Da kan vi gjøre sånn at de som har flyktet med båt eller noe annet kan få disse tingene. Da tenker de kanskje ikke så mye på det vonde de har opplevd.

Vi bør også sende flere båter ut til Middelhavet fordi vi har nok penger til det. Vi bør sende flere soldater til å stoppe de som har tenkt å reise over havet, fordi da kan vi redde flere.

Vi bør sende flere båter til Middelhavet, men da må vi også ta inn de flyktningene som vi redder. Jeg synes at vi bør være med å lage flere skoler i flyktningleirene så alle får gå på skolen. Jeg synes også at vi kan lage flere bygninger i Norge der de som har flyktet fra hjemlandet kan bo.

Til slutt vil jeg si at vi må sette oss inn i flyktningenes sitasjon og tenke på det de ønsker seg. Så gjør det! Du kan selge kake eller noe annet for å samle inn penger eller gi ting du ikke trenger lenger.

Tekst: Julie Strand Johansen, 11 år/ Tegning: Jenny Djønne

Rett til bedre liv

Jeg vil skrive om hvordan Norge kan ta imot flykt-ninger. Jeg mener at siden Norge er verdens rikeste land, så kan vi ta imot flere flyktninger enn det vi gjør. Men vi har ikke nok plass til at alle flyktningene kan bli tatt imot. Men vi kan i alle fall gi de en bedre måte å komme seg til land der de har plass til flere.

For det første så mener jeg at vi må ta imot flere flyktninger fordi vi er et så rikt land. For det andre så mener jeg at vi bør hjelpe de mer med skyss, penger og klær. Jeg mener også at vi spesielt må tenke på barna som er på flukt. Jeg mener videre at vi bør hjelpe flyktningene i deres eget land slik at de som vil hjem kan bo trygt i landet sitt.

Hva syns dere?

Jeg tror at vi kan hjelpe flyktningene bedre hvis vi gir vekk klær og andre ting vi ikke trenger til dem. Vi kan også samle inn penger til for eksempel Redd Barna sånn at de kan hjelpe flere. De som også kan hjelpe er kommunene. Kommunene kan si til alle at de bør hjelpe flyktningene og prøve å skaffe flere steder å bo for flyktningene.

Jeg syns også at vi bør lære oss litt av språket deres slik at vi kan forstå de bedre. I tillegg bør de lære seg språket vårt, sånn at det blir lettere for alle.

Har dere andre gode forslag?

Til slutt vil jeg si at vi alle bør hjelpe flyktningene til å få et bedre liv.

Tekst: Martin Sterri Smedstad, 11 år

 

 

 

Andre Artikler