untitled-1_25.jpg
31. oktober 2023

Junioranmelding: Marerittet – en skrekkelig bra musikal!

Musikalen Marerittet handler om Johanne, en 12 år gammel jente som akkurat har kommet til sin femte fosterfamilie. Hennes største frykt er å ikke finne sin plass og den kommer spesielt frem om natten, når drømmene kommer - eller rettere sagt når marerittene kommer.

 

Tekst: Leonora Jonsson

Foto: Janneche Strønen

I Marerittets slott møter hun Dorion som tilbyr henne en sjans å slippe alle de vonde drømmene, men når hun møter alle de andre barna i slottet skjønner hun at Dorion ikke bare tar vekk de vonde drømmene. Barna i slottet har alle opplevd vonde ting i sine liv, men i slottet har Dorion gitt dem en sjanse for å kunne være seg selv, og gjøre akkurat det de vil. Når Johannes fostersøsken kommer til slottet for å finne henne må hun ta flere vanskelige valg om hun skal klare å redde dem før den tredje timen slår.

Jeg elsket dette stykket, det var det beste jeg noen gang har sett! Jeg synes både sangene og dansene var veldig kule, kreative og helt fantastiske. Jeg likte spesielt sangen til Miranda når hun sang om kjøtt og blod til Lena.
Kostymene var veldig kule og passet veldig bra til rollefigurene. Nummeret der barna i slottet sang om sine liv og hvorfor de er som de er syntes jeg var veldig kult og bra, for da fikk vi vite litt mer om hvem de var. Historien er veldig spennende og sammen med lyssettingen, kulissene og et fantastisk ensemble så blir dette helt utrolig bra forestilling! 
Jeg gir denne forestillingen terningkast 6+!
Etter forestillingen fikk vi snakke med to av skuespillene, og Musikaljentene.
Hva heter du?
Jeg heter Tiril.
Hvor gammel er du:
Jeg er 12 år.
Hva gjør du i stykket?
Jeg spiller en jente som heter Miranda, som ble presset av foreldrene sine og trene masse og etter hvert så fikk hun så mye blodsmak i munnen at hun ikke kunne smake noe annet.
Hvor lenge har dere øvd på dette stykket?
Vi startet litt før sommerferien og så har det vært full øving de siste ukene.
Hva synes du er vanskeligst i stykket?
I noen av sangene må vi gå helt rett og ikke se på hverandre da er det vanskelig å vite om man står på riktig plass.
Hva synes du er gøyest i dette stykket?
At alle er så veldig greie, hvis du gjør noe feil så hjelper alle deg. Det er et veldig fint samhold
Intervju med Dorion/Jan Holden
Hva heter du?
Jeg heter Jan Holden.
Hva gjør du i stykket?
I stykket spiller jeg Dorion, han som stjeler drømmene til alle barna som han lokker inn i slottet sitt. Han sier at han skal ta bort de vonde drømmene, men han tar vekk alle drømmene til barna. Så til slutt blir de helt tomme.
Hva synes du er gøyest i dette stykket?
Jeg synes det er veldig gøy å synge, «henger i en tråd» sangen og det som er absolutt gøyest er så se hvor glad alle vi som er med er etter forestillingen.
Hva gjør du når du ikke står på scenen?
Da gjør jeg mye andre teaterting, i dette stykket har jeg ikke bare vært en skuespiller, jeg har gjort lyset, bygget opp scenen og vært med å lage rekvisitter. Ellers lager jeg egne teaterforestillinger.
Hva synes du er vanskeligst i stykket?
Det er nok nervene, jeg er veldig nervøs før forestillingen. Men når vi er i gang så er det ikke vanskelig, da er det bare å gjøre det.
Intervju med Musikaljentene:
Hva heter dere?
Vi heter Matilde, Cecilia og Selma.
Hvordan fikk dere ideen til Marerittet?
Cecilia: Det kom vel etter at vi hadde gjort «Julens magi» som er så sokkersøt, julete og eventyrlig. Da ville vi lage noe tøft, rockete og så kom iden at vi ville lage en halloween musikal.
Selma: Universet med drømmeflyktere dukket vel bare opp i hodene våre.
Hva gjør dere når dere ikke setter opp musikaler?
Cecilia: Vi to (Cecilie og Selma) studerer musikal i Gøteborg på Performing Arts School.
Matilde: Og jeg studerer regi i England.
Hva er deres fremtidsplaner?
Cecilia: Det er å starte et eget teater.
Selma: Og forsette å skape musikaler og historier. Både skrive og stå på scenen.
Matilde: Men den store drømmen er å ha et eget teater.

Andre Artikler