PHOTO-2022-10-14-09-59-16.jpeg
22. oktober 2022

Frida Fryktløs - En anmeldelse av juniorreporter

En anmeldelse av juniorreporter: Shania

I høstferien var ​​jeg og bestemoren min så heldige at vi fikk se teaterstykke Frida Fryktløs på Fyllingsdalen teater. Stykket hadde premiere den 13. Oktober, samme dag som vi var der - vi fikk til og med sitte på første rad! Det var en god opplevelse.

Stykket handler om Frida, hun er en jente med livlig fantasi. Noe av det beste Frida vet er å høre historiene bestefar forteller henne, og hun glemmer seg helt bort i fortellingenes fantasiverden. Frida drømmer seg bort så mye at det skaper krangling i familien hennes. Noe av det verste Frida vet om, er å gjøre lekser. Hun går på en privatskole som hun synes er grusom, det er fordi læreren er slem og stygg med elevene. Det er heller ikke lett for Frida på skolen fordi hun ikke har noen venner der. De eneste vennene hun har er fantasivenner. Resten av historien handler om hvordan fantasien til Frida gjør henne fryktløs - og alle de spennende opplevelsene hun har i sin fantasiverden.

 "Jeg synes stykket var bra fordi skuespillere var flinke, og det var spennende å få være med inn i Fridas fantasiverden"

Jeg tror Frida måtte ha en fantasiverden, fordi hun ikke hadde det så bra i virkeligheten. Dette er noe som mange kan kjenne seg igjen i. Det er mange som ikke har det bra på skolen eller hjemme, og for Frida var hennes fantasiverden et lettere sted å være. Jeg syns det viktigste budskapet fra stykket er - er at vi må hjelpe hverandre med å ha det godt i virkeligheten. Da behøver man ikke å skape en ny verden i fantasien sin. Men det skal være lov å rømme til plasser vi kjenner oss trygge - når livet blir vanskelig.

På slutten var jeg så heldig å få lov å intervjue alle ungdommene som spilte i Frida Fryktløs, i tillegg til Mats Johannessen som har skrevet stykket.

Hvordan var det å spille i dette teaterstykket?

Frida: Det var veldig gøy fordi da kan jeg danse og synge. 

Hva inspirerte deg til å begynne på teater?

Frida: Det som inspirerte meg mest er alle de fine folkene på teateret fordi vi har det så bra sammen, vi blir som en stor familie. I tillegg er jeg er veldig glad i musikk.

Hva er det beste med å være med i Frida Fryktløs?

Ungdommen: Å få være med å fremme budskapet om at det går bra selv om man ikke passer helt inn. At det er greit å være annerledes. Så er det kjekt å få se hva stykket blir til når vi har jobbet så lenge med det. Kjekt å se resultatet av hva vi har skapt sammen.

Hva inspirerte deg til å skrive dette stykket?

Mats: Jeg ville lage et stykke for alle de flotte ungdommene på teateret om et alvorlig tema, som kan vises på en gøyal måte.

Det var veldig gøy å kunne få intervjue den flotte gjengen. De var hyggelige og veldig flinke, og jeg kunne se at de hadde det veldig fint sammen. 

"Jeg anbefaler Frida Fryktløs til alle som liker humor, spenning og skrekk! De klarte å få fram alle disse følelsene i stykket"

Takk for meg!

Andre Artikler