4079_mhs_web.jpg
01. juli 2020 Først publisert i Barn i Byen - Bergen nr. 71/2017

Musikkfestival med konsertsirkus

Borealis etterlyser eventyrlystne barn og voksne til «Konsertsirkus!».

Tekst: Siri Breistein

– Under Borealis flytter vi inn i Bergen Internasjonale Kultursenter og fyller alle fem etasjene med lyd, forteller Irem Müftüoglu. Hun er kommunikasjonsansvarlig i Borealis – festivalen som feirer eksperimentell musikk.

For tredje år på rad byr Borealis byens familier på «Konsertsirkus!», en dag fylt med konserter, fortellinger, workshops og lyder i kjente og ukjente former.

Årets Borealis setter fokus på det å lage lyd selv. Publikum, både små og store, får komponere lyd sammen med profesjonelle utøvere. På «Konsertsirkus!» får barna et møte med den slovakiske lydsamleren Jonáš Gruska, som inviterer sitt unge publikum inn i et elektromagnetisk rom. Her får barna leke fritt og lage sine egne lyder sammen med lydentusiasten Gruska.

– Kanskje blir barna oppmerksom på hvor mye støy vi egentlig har rundt oss, forteller Irem Müftüoglu. Årets familiedag gir en god mulighet for å utforske alle lydene som vi omgir oss med, men som vi ikke alltid legger merke til.

«Med «Konsertsirkus!» forsøker vi å skape gode og inviterende konsertopp­levelser som passer for både barn og voksne»

Det blir i alt tre konserter på «Konsertsirkus!». Konsertene varer maks 20 minutter og kjører samtidig flere ganger gjennom dagen. På den måten kan barnefamiliene shoppe lydopplevelser og få med seg flere konserter i løpet av dagen. Borealis lover lydopplevelser i hver krik og krok av huset. 

Saken fortsetter under bildet. 


– Med «Konsertsirkus!» forsøker vi å skape gode og inviterende konsertopp­levelser som passer for både barn og voksne, sier Irem Müftüoglu.

Borealis søker de eventyrlystne lytterne, og etterlyser derfor spesielt barn som publikum. Og blir du sulten på din lydferd, byr kafeen på god mat og drikke.


Borealis er en festival for eksperimentell musikk i Bergen. Konserter og workshop på ulike arenaer i Bergen, 8.–12. mars.
www.borealisfestival.no

«Konsertsirkus!», versjon 3, er Borealis sin familiesatsning. Den skjer søndag 12. mars kl. 14–17 på Bergen Internasjonale Kultursenter.
For alle.
Pris: 150/50,- Familier: 300,-

Andre Artikler