FotoFyllingsdalenteaterKardemommeby.jpeg
01. juli 2020

Kardemomme by-ekspertene i Fyllingsdalen

Trivelig og morsom versjon av Kardemomme by.

Barn i Byen har tatt turen til Kardemomme by – som også i år ligger ute i Fyllingsdalen. Det ble en trivelig teateropplevelse, der særlig de tre røverne, tante Sofie og barberer Sørensen var med på å løfte forestillingen med mye energi og godt samspill.

Fyllingsdalen Teater skryter av at ingen har spilt Torbjørn Egners klassiker flere ganger enn dem. I førti år har dette teaterhuset bydd opp byens befolkning på Kardemommesanger og røversprell. Noen ville si at det kanskje var på tide å finne på noe nytt. En ting skal i alle fall denne gjengen ha: De kan denne historien og de spiller den ut med masse sjarme, overskudd og stor innlevelse. Så selv om ikke det er mange overraskelser underveis, trives vi i denne gjengens selskap. 

Even Johannesen gjør en herlig figur av den ganske så skeive barberer Sørensen, og særlig under Kardemommefesten da han drar i gang en durabelig sjørøversang, skaper han liv og begeistring rundt seg.

De tre røverne Kasper (Kurt Mega Herdlevær), Jesper (Henrik Rognaldsen) og Jonathan (Stig van Eijk) har god kjemi seg i mellom og spiller på hele sitt register, fra slemme, rotete og kranglete til egentlig ganske pysete og snille røvere. 

Kristine Alida Netteland er perfekt i rollen som tante Sofie. Hun overspiller ikke, men er veldig gjennomført i sin strenge, litt sure, vesen, som sakte, men sikkert tiner opp. 

Forestillingen byr på alle de kjente sangene, det er dans, fest og glede og alt ender godt.

En fullsatt sal på en søndag formiddag virket som de trivdes og koste seg – og det gjorde i grunnen vi også. 

 

Forestillingen «Kardemomme by» med Fyllingsdalen teater er anmeldt av Anders Skogrand.

 

 

K

Andre Artikler