01. juli 2020

Smak av helg: Bananpannekaker i byen

Fyll magen eller matpakken med Smaksverkstedets deilige bananpannekaker, og legg ut på oppdagelsesferd i byen din.

Oppskrift: Smaksverkstedet v. Ann Helen Lien

Disse bananpannekakene er små, tykke og kan minne litt om amerikanske pannekaker. Bananen gir pannekakene søt smak, mens spinaten gir en fin grønnfarge i tillegg til vitaminer og antioksidanter.

Tidsbruk: 30 minutter 

Ingredienser (Ca. 6–8 pannekaker)
 1 moden banan
 1 stor neve fersk spinat
 1 egg
 4 ss sammalt mel
 1 ts bakepulver
 1 ts kanel

Ulike smakstilsetninger og forslag til topping:
Revet gulrot eller eple kan puttes i røren. Kremost, kesam, cottage cheese, syltetøy, frukt, bær, honning ellerpeanøttsmør er godt som topping. 

Fremgangsmåte:
Mos bananen godt i en bolle.

Finhakk spinat, og tilsett bananblandingen. Bruk gjerne stavmikser for å få en jevn grønnfarge.

Knekk og visp inn egget i blandingen.

Tilsett 4 ss mel, 1 ts kanel og 1 ts bakepulver. Konsistensen på røren skal være som en litt tykk vaffelrøre. Hvis røren er for tynn, kan du tilsette mer mel.

Stek små pannekaker på middels varme i stekepanne.

Pannekakene kan nytes til frokost eller som niste. For eksempel kan du legge dem i en matboks og ta dem med ut i byen din. Sjekk Barn i Byens opplevelseskalender for å finne ut hvilke steder som kan være verdt et besøk.

Du kan også dra ut i naturen og steke pannekakene på bål eller stormkjøkken. Fyll i så fall pannekakerøren på flaske og ta med i sekken.

Andre Artikler