Smak av helg: Bananpannekaker i byen
Oppskrift: Smaksverkstedet v. Ann Helen Lien
Disse bananpannekakene er små, tykke og kan minne litt om amerikanske pannekaker. Bananen gir pannekakene søt smak, mens spinaten gir en fin grønnfarge i tillegg til vitaminer og antioksidanter.
Tidsbruk: 30 minutter
Ingredienser (Ca. 6–8 pannekaker)
1 moden banan
1 stor neve fersk spinat
1 egg
4 ss sammalt mel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
Ulike smakstilsetninger og forslag til topping:
Revet gulrot eller eple kan puttes i røren. Kremost, kesam, cottage cheese, syltetøy, frukt, bær, honning ellerpeanøttsmør er godt som topping.
Fremgangsmåte:
Mos bananen godt i en bolle.
Finhakk spinat, og tilsett bananblandingen. Bruk gjerne stavmikser for å få en jevn grønnfarge.
Knekk og visp inn egget i blandingen.
Tilsett 4 ss mel, 1 ts kanel og 1 ts bakepulver. Konsistensen på røren skal være som en litt tykk vaffelrøre. Hvis røren er for tynn, kan du tilsette mer mel.
Stek små pannekaker på middels varme i stekepanne.
Pannekakene kan nytes til frokost eller som niste. For eksempel kan du legge dem i en matboks og ta dem med ut i byen din. Sjekk Barn i Byens opplevelseskalender for å finne ut hvilke steder som kan være verdt et besøk.
Du kan også dra ut i naturen og steke pannekakene på bål eller stormkjøkken. Fyll i så fall pannekakerøren på flaske og ta med i sekken.