Borealis_05852.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen nr. 86/2020

Lydlig skattejakt i byens silo

Borealisfestivalen inviterer til Konsertsirkus! i kjeller og tårn.

Tekst: Siri Breistein

Bli med når musikkfestivalen Borealis og deres familiearrangement Konsertsirkus! flytter inn i byens eneste silo for å eksperimentere med musikk og lyd. Lørdag 7. mars kan du fylle dagen med lydopplevelser fra kjeller til tårn på Bergen Arkitekthøgskole, i lokaler som en gang fungerte som kornsilo.

– Borealis ønsker alltid å utforske nye, spennende steder, forteller Irem Müftüoglu, som er kommunikasjonsansvarlig for Borealis.


– Vi liker å bevege oss ut av de tradisjonelle kunstarenaene – det kan være befriende å gå på konsert en plass der du ikke forventer å oppleve musikk. I år gjør vi Konsertsirkus! i samarbeid med nyMusikk Bergen, som er mestre i å finne på nye, spennende ting, og da er det ekstra gøy!


Bjella Donna og Gong Gregor spiller opp

Med Konsertsirkus! i den gamle siloen får du musikk både fra kjellerens ekkokamre og tårnets høyder. Alle etasjer skal nemlig fylles med lydeksperimenter. I kjelleren kan du dra på lydsafari for å utforske din egen stemme og ekkoene i kjellerkamrene. I hovedarealet blir det verdenspremiere på musikk fra to digre lydskulpturer av Sverre Hoel. Du kjenner dem kanskje igjen? Den ene heter Bjella Donna og står foran kulturhuset Danckert Krohn, og den andre heter Gong Gregor og er plassert på Møllendal ved Kunsthøgskolen. Under Borealis fraktes de to skulpturene til Arkitekthøgskolen for å spilles på av perkusjonister akkompagnert av EL-gitar.

Eller kanskje du vil ta den magiske heisen helt til toppen av bygningen og oppleve majestetisk utsikt og de himmelske stemmene til sangensemblet Tabula Rasa?


– I 2016 hadde vi åpningen til Borealis her, og helt siden da har vi tenkt på å bruke bygningen igjen. Nå gjør vi det med Konsertsirkus! for barnefamilier og alle som ønsker å innta sine eksperimentelle lydopplevelser på dagtid, og i en litt annerledes setting. Stedet er jo vanligvis kun tilgjengelig for studenter – og det er fint at Borealis kan være med å åpne opp et bygg i byen for å gi familier en mulighet til å tre inn en helt ny verden, sier Irem.


Som alltid pakkes Konsertsirkus! inn i barnevennlige rammer. Konsertene varer maks 20 minutter og blir fremført flere ganger i løpet av dagen, det blir kafé og tumleplasser og god plass til barnevogner.


Hold av lørdag 7. mars, og ta hele familien med på en lydlig skattejakt fra kjeller til tårn i den karakteristiske arkitektbygningen.
Borealis – en festival for eksperimentell musikk: Konsertsirkus!
Passer for alle.
Lørdag 7. mars kl. 14–17.Andre Artikler