Kakao_Dromedar_CIMG4627.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen-Bergen nr. 86/2020

Kakaotesten

Hvor finnes egentlig byens beste kakao? Juniorreporterne Anna, Aksel og Levi har testet kakaoen på tre av byens mest populære ­kafeer.

Juniorsekretær: Ragnhild Friis-Ottessen

Juniorreporternes kriterier til god kakao er som følger: Den må smake og lukte godt, og den må gjerne se fin ut. Det er en fordel om den kan serveres med ulike typer melk, og med nøttefri sjokolade, sånn at også allergikere kan nyte den. Og så er det helt klart en fordel om man kan få krem på.

Nobel Bopel

Her serveres det én type sjokolade, men den er en helt egen mix for nobel bopel, og fri for nøtter. Kakaoen fås kun uten krem. Her kan du velge mellom helmelk, laktosefri melk og havremelk.

Aksel velger helmelk, Anna laktosefri og Levi velger havremelk. Alle vil ha sjokolademix, som høres superspennende ut.


– Min smaker fantastisk! Den er liksom luftig og god. Jeg gir 4,5 stjerner, konkluderer Aksel raskt.


– Min er god, men bittelitt bitter eller sterk. Jeg gir den 4 stjerner, sier Levi.


– Min smaker veldig godt. Den er liksom litt annerledes. Jeg gir den også 4,5 stjerner, sier Anna.


Ved siden av god kakao er barna enige om at Nobel Bopel er en fin plass for barn siden det er spill og bøker man kan låne, og de blir dessuten tatt svært godt imot av de som jobber i kafeen.


Baker Brun i Olav Kyrres gate
På Baker brun har de kakao med forskjellige farger. Dette er selvsagt et umiddelbart pluss. Ved siden av vanlig sjokolade kan man velge rosa, oransje eller grønn sjokolade. Alle sjokoladene er heldigvis uten nøtter, så Anna kan velge den fargen hun vil. Av melk er det helmelk, soyamelk eller havremelk å velge mellom, og det er mulig å få krem på.
Det tar lang tid å velge farge, men betjeningen er veldig snill og lar reporterne få smaksprøver av de ulike fargene. Til slutt velger Anna grønn, Aksel rosa og Levi oransje.

– Vi må ha sugerør sånn at vi kan smake hverandre, sier Aksel bestemt.


Etter litt smaking faller dommen:


– Denne var god! Også ser den veldig fin ut. Og lukter skikkelig godt. Denne får 5 stjerner, sier Aksel.

– Min har kjempekul farge og er veldig god. Litt annerledes, liksom. Den får 5 stjerner av meg også, legger Anna til.
– Denne har så stilig farge! Og både kremen og kakaoen er god. 5 stjerner, selv om jeg ikke klarte å drikke opp, lyder Levis oppsummering.
– Men, det er skikkelig dumt at de har plastsugerør, sier Aksel.
– Det er veldig dårlig for miljøet, følger Levi opp.

Og med bruken av plastsugerør tatt i betraktning, blir den endelige dommen 4,5 poeng fra hver reporter.


Dromedar kaffebar i Vaskerelven

– Åh! Her inne var det fint, utbryter Anna idet hun går inn døren på Dromedar.
Juniorreporterne skynder seg til disken og presenterer seg som Barn i Byens utsendinger.Her er det to typer sjokolade; En mørk som er litt bitter, men veldig god, og en lys som smaker melkesjokolade. Begge er nøttefri. Av melk kan man få helmelk, havremelk og laktosefri melk. Og; de har krem.

Aksel velger den mørke sjokoladen med vanlig melk og krem, Levi velger lys sjokolade med vanlig melk og krem og Anna velger lys sjokolade med havremelk og krem.


Saken fortsetter under bildet. – Det er Marshmellows oppi, utbryter Aksel fornøyd. – Denne var kjempegod. Den smaker mørk sjokolade og jeg ELSKER mørk sjokolade. 5 poeng!

– Marshmallows! Jeg elsker Marshmallows, roper Levi like glad. – Dette var min favoritt! Og sugerøret er papir. 5 stjerner fra meg også.
– Min er skikkelig god, og hadde forskjellig smak fra de andre. Og jeg også elsker Marshmallows! Jeg gir også 5 stjerner.

Og med det kan vi anbefale Dromedar kaffebar i Vaskerelven som byens foretrukne kakaosted.

Andre Artikler