schoetstuene_inni4_1600x1066.jpg
17. august 2021

Reise i tid

Bruk feriedager til å bli kjent med din egen by.

Lurer du på hvordan folk har levd på Bryggen i gamle dager? I hele 500 år levde det tyske kjøpmenn her som drev med tørrfisk-handel. De ble kalt Hanseatene. De var kun menn - for på Bryggen hadde ingen jenter adgang. Allerede som 12-åring kom guttene fra Tyskland for å bo og arbeide på Bryggen. Tar dere turen til Schøtstuene i sommer, så vil dere lære mer om livet som guttene fikk her og prøve dere som unge hanseatere. 

Familiemvisning kl. 12 hver dag. Barn gratis. Starter på Schøtstuene og tar dere med videre ut på Bryggen. To ulike tema på omvisningene. 


Foto: Familieomvisning med nærkontakt med tørrfisk.

Pop up teater, Dukker opp med korte innslag ved jevne mellomrom på torsdager, fredager og lørdager mellom 11 og 13. Følg en Hansadreng (læregutt) gjennom Bryggens smau til Schøtstuene og se historien komme til liv. Møt gjerne opp ved museumsbutikken på Bryggen (Bryggen 33). 

Gratis aktiviteter i hagen. Dere kan gjerne ta med matpakken og spise medbrakt her. I museets åpningstid er det gratis adgang til hagen. Museet har laget en aktivitetsløype hvor dere kan prøve dere som drenger. Gå på stylter, bygg en tønne, lær om gamle lengdemål og skriv med blekk og penn. Drengene måtte øve seg og her i hagen har dere mulighet til å gå i drengenes fotspor. 

Hver onsdag kl. 12.00 i sommer inviteres dere til Sommerkaffe i hagen. Her kan du nyte en kopp kaffe og samtidig få litt formidling. Musikk, dans, foredrag og orienteringer; du finner programmet på våre hjemmesider. Gratis adgang, kaffe kr. 20,-


Foto: Åpen hage med aktiviteteter når museet. Klarer dere å samle en tønne? Fakta: 

Schøtstuene er åpen hver dag fra 15.juni-15. august kl. 11–17. 
Omvisninger hver dag. 
Pris: Barn gratis/voksne kr. 130,- 
www.hanseatiskemuseum.museumvest.no

Andre Artikler