tigerbussen2.jpg (1)
18. oktober 2021

Join in

En tigerbuss kommer til Bergen.

30. september til 2. oktober arrangerer K:13 scenekunst og SYV MIL den internasjonal konferansen JOIN IN i Bergen. De jobber for å ta barn og unge på alvor som publikummere og at kunst skal gi dem nye muligheter for å uttrykke seg og sin rolle i samfunnet.

Konferansen ønsker å bidra til en større bevissthet og forståelse for interaktivitet og deltakelse i teater og består av foredrag, paneldebatter, workshops og forestillinger. Noen av forestillingene vil være åpne for publikum! At en stor internasjonal konferanse med nettopp det unge publikum på agendaen holdes i Bergen vil være svært verdifullt for mange av byens kulturarbeidere og kunstnere.

Konferansens hovedarena er Cornerteateret.

Forestillinger
Under konferansen presentere flere scenekunstforestillinger med fokus på interaktivitet og deltagelse: 
«Based on a true story» av Káva Kulturális Műhely (Ungarn) - målgruppe 12-14 år
«Spor» av Bird&Bat (Island) - målgruppe 4-6 år
«Romeo og Julie» av K:13/Kompani13 (Norge) - målgruppe 11+
«King of the hill» av National Kaunas Drama Theatre, produseres i 2021 - målgruppe u/14 år

Åpne forestillinger for alle familier:

Fredag 1 okt.
«SPOR»  av Bird & Bat (Island)
Kl. 16–16:45
(transport fra Cornerteateret 15:45) Spilles på Wraphuset, Møllendalsveien 38. Buss tilbake til Cornerteateret etter forestillingene.

«SPOR» er en interaktiv installasjon der publikum reiser inn i en mystisk verden. Ledet av animalistiske skapninger, lys og lyd, utforsker barna energien i naturen og energien i seg selv.
I SPOR går fokuset frem og tilbake mellom å nyte en forestilling og samspill med omgivelsene. installasjonen er skapt for å invitere barna til å være aktive; se og høre. Lys og lyder endres med innspill fra kroppen, reagerer på bevegelseshastighet og lyder lages etter berøringstrykk. På denne måten kan barna forholde seg fysisk til omgivelsene og utforske sin egen energi i den eventyrlige verdenen til SPOR.
alder: 4+
varighet: 45 min
språk: ingen ord


Lørdag 2. okt.
«Den sorte skyggen» med Eventyr i parken (Norsk)
kl. 14:30 og 16.30
Nygårdsparken 
En sort skygge brer seg over Bergen og folk blir syke. En sliten jente ankomme Bjørgvin med en stor mystisk bok. Det hviskes om en mørkkledd, gammel dame som går rundt med en rive og kost. Hvor kan vi gjøre av oss - finnes det et håp der ute? En forlatt jente fra Jostedalen, Astrid, dukker opp i Bergen med en mystisk svart bok. Hvem sin bok er det, og hva står det inni boken? Sammen med publikum må Sigrid og Astrid finne ut hva de skal gjøre med boken som har makt over selveste døden.

Alder: Et vandreteater som passer fra 5 år og oppover.
Varighet: ca 1 time (noe avhengig av alder og engasjement hos publikum).2. oktober 
Tigerbussen med Tigerstadsteateret (Norsk)
Kl. 12:45 ved Småpudden/Cornerteateret
Kl. 14:45 ved Småpudden/Cornerteateret

TIGERBUSSEN er helt unik. Den kan flytte på seg. Den kan oppsøke publikum der de er og invitere dem inn i teaterets verden der hvor de faktisk befinner seg. TIGERBUSSEN er en spesialbygd expotrailer. TIGERBUSSEN kommer til Bergen. TIGERBUSSEN har et teater i magen, og der spiller TIGERTRUPPEN de største fortellingene de vet om – sammen med barna. Det Tigertruppen ikke vet er at inne i TIGERBUSSEN, finnes Fantasia. Fantasia er stedet der alle fortellinger blir født. Det stedet som holder verden snurrende og fortellingene levende. Inne i Fantasia bor Fantastikerne som holder hjulene i
gang. I Fantasia lages det Fantasi-energi, men av og til blir det tomt for fantasi-energi. Da trenger Fantastikerne barna, slik at de kan fortelle nye fortellinger. Tigerstadsteatret har lang erfaring med interaktive forestillinger.

Alder: 6+
varighet: 60 min

Andre Artikler