01. juli 2020

Boblende babyteater

Barn i Byen tok med seg en baby og dro på småtass-teateret «Skvulp» på DNS og ble møtt av en magisk, blå og boblende undervannsverden.

Tekst: Mette Paust-Andersen


Vi tredde inn i en teatergarderobe som myldret av barn og voksne, jakker og sko, og samlet oss spent på sokkelesten. Her ble vi møtt av Ingvild og Matias som tok oss alle med til en rotete bod med en magisk flaske. Ut av denne boblet plutselig en undervannsverden frem, og med den; lampeskjermmaneter, tannbørstefisker, klimprende oppvaskhanskeblekkspruter og en rekke andre finurlige sjødyr fødet ut av det man vanligvis anser for å være hverdagslige bodting.Selv om vår medsammensvorne baby var noe yngre enn målgruppen på 1–4 år, satt hun måpende og taus med store øyne under hele forestillingen. De litt større småtassene pekte og kommenterte. Flere la seg langstrakte på gulvet og så ut til å klø skikkelig i fingrene etter å få ta på de merkverdige skapningene, men ble holdt i beina av foreldre som hadde fått streng beskjed om å holde barna vekke fra scenen.
Akkurat her er gjerne «Skvulp» sitt svakhetspunkt; det boblende lydbildet, de spennende skapningene og alle lysene fengsler, men når målgruppen er sansende småtasser som klør i fingrene, skulle de gjerne også fått anledning til å komme enda litt nærmere og kjent på noe av det som beveger seg i havet.

Regissør Ingrid Askvik har laget en hyggelig halvtime for de aller minste, og satt en hel bod og mange barnehoder i bevegelse. Et herlig avbrekk i småbarnshverdagslivet. Har du en utbrukt barnetannkost? 
I så fall kan du levere den til billettluken på DNS, så møter dere den igjen som pussefisk på Lille Scene.FAKTA


«Skvulp» spiller på DNS, Lille Scene.  
Av: Ingrid Askvik | Regissør: Ingrid Askvik | Scenografi: Matias Askvik | Komponist Felipe Ignacio Noriega | Med: Matias Askvik og Ingvill Espedal
9. oktober til 27. oktober. 
1–4 år. 
Varer ca. 30 min. 
Kr. 85,-
www.dns.noAndre Artikler