Askepott_Ameli_web.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen - Bergen nr. 74/2017

Ny Askepott på DNS

«Askepott» er premiereklar på DNS. Her får du møte en råere og mindre pyntet Askepott. Nå er det nemlig Brødrene Grimms eventyrprinsesse som inntar scenen.

Tekst & foto: Siri Breistein

– Magisk er stikkordet. Det blir flotte kostymer, nyskrevet musikk og flott dans, lover Ameli Isungset Agbota, som du snart kan oppleve som selveste Askepott på teaterscenen.  

Høstens familieoppsetning på Den Nationale Scene tar utgangspunkt i Brødrene Grimms eventyr – og skaper nye prinsessebilder for Walt Disney-kjennere.  

– Ja, denne versjonen tar mer tak i sorgen, som sorgen over å føle at man ikke kan være den man er.

«Du får se en litt røffere Askepott som ikke er pyntet på så veldig»

Selv har skuespilleren mest forhold til den tsjekkiske Askepott-utgaven som spilles hver julaften på NRK. Den ser hun hvert år, men hun er ikke ukjent med Disneys eventyrfigur.

– Jeg bladde i et fotoalbum vi har hjemme, og der fant jeg et bilde da jeg var fem år med blå Askepott-kjole. Jeg husker så godt den Askepott-kjolen med tyll rundt. Lillesøsteren min er Kleopatra og ser veldig sur, sier Ameli og ler. 

– Hvilken Askepott får vi møte denne gang?

– Det er et fokus på at hun er god, men hun er også egenrådig. Du får se en litt røffere Askepott som ikke er pyntet på så veldig, og som pleier kjærligheten og det gode.

– Jeg har hatt en diskusjon allerede med noen barn om jeg kanskje er litt for brun til å spille Askepott, men det er jo fint  at barn får møte ulike versjoner av prinsessen, sier Ameli Isungset Agbota og ler. Selv har hun lært ett og annet av Askepott. 

– Jeg prøver å se det gode i folk. Det er ikke alltid like lett, men jeg prøver å tenke at alle har en grunn til å være sånn som de er. 

 

 

 

Andre Artikler