Bjordalsfoto_IMG_6495.jpg
01. juli 2020

Imponerer og treffer midt i hjertet

Fyllingsdalen Teater har aldri satset større enn de gjør med utendørsmusikalen «Hekseringen». Da Barn i Byen var der var det utsolgt hus. Det er velfortjent.

Skumringen begynner å falle. Rosenkranztårnet og eldgamle trær på vollen omkranser oss, dyster musikk dirrer og røyken siver fram. En mørkledd kvinne dukker frem bak trærne og inviterer oss tilbake til 1665. Slaget på Vågen raser og byens befolkning trenger en syndebukk. Biskopen smiler og gnir på sin ring. Enda en klok kone føres til bålet.

Hekseringen er en mektig opplevelse for store og små. 70 entusiastiske skuespillere, heftige pyroeffekter, musikk og fengende sanger drar oss inn i et fantastisk eventyr.

Biskopen i Jarl Golis skikkelse er skikkelig skummel. Regissør Ronnie Mega Herdlevær og tvillingbror Kurt Mega Herdlevær balanserer de dystreste scenene med å spille to ikke spesielt smarte striler Osvald og Tallak.

I sentrum for handlingen står 12 år gamle Kristina, eminent spilt av unge Linnea S. Hellesøy. 

Hennes bestemor er anklaget for hekseri og skal brennes. Kristina oppdager at hun selv er anerledes. Hun mobbes og plages. 

Et av forestillingens høydepunkt er når Kristina møter Nattmannen. Mikkel Gaup er god i rollen som byens mest forhatte mann, som tiltross for fornedrelsene han må tåle, bryr seg og gir nytt håp til Kristina. Og når Kristina oppdager at hun har krefter og at hun ikke er alene, da kan ingen stoppe henne – hverken onde biskoper eller andre maktmisbrukere.

 

Teksten fortsetter under bildetNattmannen (Mikkel Gaup) og Kristina (Linnea S. Hellesøy) Foto: Silje Bjordal.

Foto: Nattmannen ( Mikkel Gaup) og Kristina ( Linnea S. Hellesøy). Foto: Silje Bjordal

Det er nesten midnatt, det er trampeklapp og tid for å spørre en veldig berørt og engasjert niåring hva hun synes om Hekseringen: 

– Storslagent og helt fantastisk! Den er full av følelser og gikk rett til hjertet mitt! Den var spennende, skummel og kjempebra! Jeg vil se den neste år også! 

Barn i Byen er enig med niåringen. Det er ikke bare Kristina i Hekseringen som har krefter og kan få til det meste!

Anmeldt av Anders Skogrand. Foto: Silje Bjordal, Fyllingsdalen Teater.

 

Andre Artikler