23. april 2021

Nytt album og konsert med Christine Sandtorv

Kalas og konfetti og lys og lus fra Stjernetelleruniverset.

Dronningen av familepop er ute med nytt album, og det skal markeres med lanseringskonsert på Bajazz! Da skal det synges om fest og feiring, å klare seg selv og tusen ting om gangen, å slå verdensrekord, å hyle og heie, å vente, å vente, å vente mer og vente litt til. 

Jeg har sendt signaler ut i verdensnettet og venter på svar. Niks, ingen ventemusikk. I stedet kommer et -Hallo! fra Stjernetelleruniverset. 

-Gratulerer og Krone og Konfetti med femte album, Christine! Fortell om Stjerneteller- Automagisk, for hvem og hvilke anledninger passer dette albumet for?

-Tusen takk! Dette er et album for barnefamilier, deg som er besteforelder, tante, onkel eller bare er litt leken av deg! Det er skrevet for barn, men også med en tanke om at det skal være noe voksne kan høre på også. Ofte prøver jeg å snike inn temaer som er relevante for barnefamiler i mine Stjernetellersanger. Jeg tror man kan høre på albumet alene på rommet sitt, mens man lager middag sammen, og om man vil danse i stuen, eller bare slaske litt på sofaen. Kanskje ikke alle sangene passer til alt, men her er en god miks. Det kommer to rolige låter mot slutten av albumet, så kanskje kan man sovne til det også?

(Saken fortsetter under bildet)


(foto: Dyveke S. Nilssen) 

Spø og sprudlende og litt streng
Ikke alle tekster handler om lek med ord og tull og tøys. Det finnes også noen som har fine budskap og belyser gode verdier: som viktigheten med å være seg selv («Du e den du e»), og å være i nuet, observere og lage rom for undring («Følger du med?»). Også Pelle Propell fra Christines barnebok i 2020 dukker opp i platen og spiller med.

-Hva skal Pelle Propell lære barna denne gangen?

-Jeg liker at Pelle Propell klarer det aller meste, helt selv! Bare han får gjøre det på sin måte. Det tror jeg også gjelder for kjempemange barn. Her er det vi voksne som må tåle å se at en oppgave kan løses på mange forskjellige måter! For eksempel når man kler på seg, lager mat, rydder og vasker seg. Selv om man vil gjøre ting selv, vil det ikke si at det ikke er lov til å be om hjelp. Det gjelder både små og store. Jeg tenker at alle har noe man kan øve på her i livet, det gjelder også Pelle, selv om han er supergod på det meste allerede!

Hodebry
Det er veldig mange fengende låter i albumet. Ett av dem er «Lui Lus». Den kan gjøre barn og voksne koko. ( Lui-lui-lui-lui-lu-lui-lus... )

-Hvordan lager du låter som klistrer som lim i hjernebarken? Har du en slu plan, eller er det bare tilfeldigheter?

-Jeg har et triks jeg lærte av min far; “Plystretesten!” Hvis du lager en melodi som du husker så godt at den er enkel å plystre, da har du nok en hit! Det knepet prøver jeg å ta fram når jeg lager låter. Så kanskje alle som bare lærer seg å plystre kan lage musikk?!

Festlig og fredelig
Stjerneteller- Automagisk inneholder 10 fine låter- alt fra fantasifulle popperler til filosofiske viser. Siste låt på listen er «Månelys». Den er myk og bedagelig, - en perfekt avslutning etter en halv time med energisk stjernetelling.

 

Info:
Christine Sandtorv (1976) er låtskriver og produsent, og er nå aktuell med sitt femte album: Stjerneteller- Automagisk. Med seg på laget har hun Stjernetellerbandet som består av Iver Sandøy på trommer, (som dere også kan lese om i Barn i Byens nyeste nummer, 91: Barn i Byen junior møter forbilder), Inge Rypdal på gitar/bass og Yngve Sætre på ymse tangenter. Albumslippet feires med 2 konserter på USF Verftet.

 

 

 

Andre Artikler