fib.jpg
31. mai 2021

Jorden er flat!

Bli med på både eksamen, komedie og Festspillforestilling.

Er du mellom 10 og 13 år og har lyst til å oppleve en morsom forestilling med rare og spennende karakterer? Bli med på dramastudentenes komedie! 

Tekst & foto: Mari-Louise Uldbæk Stephan

– Jeg elsker å jobbe med teater! Det er veldig gøy å skape noe sammen med de jeg går i klasse med, og så er det utrolig gøy å stå på scenen, sier Andrine Kvalvik.

Hun er i sitt første år på bachelorutdanningen i drama og anvendt teater ved Høgskulen på Vestlandet (HVL). Denne våren har hun og medstudentene jobbet iherdig med kroppsspråk, manus og replikker. Det hele skal munne ut i et eksamensprosjekt og en komedie under «Småspill, barnekunstfestivalen» som er laget i samarbeid mellom HVL og Festspillene i Bergen. Forstillingen «Kom og se! Vi spiller komedie» blir et eksamensprosjekt som skal spilles for et ekte publikum den 29. mai. 

Saken fortsetter under bildet. 


Foto: Studentene under øvingen av Eramus Montanus. 

Intens øving og store følelser
Det er mye som skal på plass før forestillingen er klar for et levende publikum. I et undervisningsrom på høgskolen med utsikt mot Løvstakken, flyttes det på bord og stoler for å gjøre klar til neste scene.

– Er det ok at vi bruker manus nå? spør en av dramastudentene.

Regissør Tiril Tveit Michelsen nikker anerkjennende og kommer med oppmuntrende ord før de er i gang igjen.

– Veldig bra jobbet! Da fortsetter vi. Husk å vise at du er sint! roper hun.

Erasmus Montanus
Teaterstykket de skal vise er Ludvig Holbergs komedie, Erasmus Montanus. Studentene tror at komedien om den unge mannen som fortalte at verden var rund og moren var en sten, vil være til glede for barn.

– Publikum kan forvente seg en morsom forestilling med mange ulike karakterer. Når vi står på scenen vil vi også ha gøye kostymer, forteller Cathrine Lise Wilhelmsen Breiby.

Faglærer Katrine Heggstad kommer med gode råd og innspill underveis i øvingen. Hun ser frem til å se det endelige resultatet. Studentene skal vise forestillingen på eksamen. Etterpå kommer vi faglærere til å veilede dem i hvordan forestillingen kan tilpasses for barn fra 10 til 13 år.


FAKTA 

«Kom og se! Vi spiller komedie» er en av forestillingene som blir vist under Småspill, Høgskulen på Vestlandet og Festspillene i Bergen sin barnekunstfestival.
Tid: 28. mai blir det skoleforestilling, åpen forestilling for alle: 29. mai klokken 10.
Sted: Høgskolen på Vestlandet, Bergen Campus 
Alder: 10-13 år 
Pris: kr. 50,- 
Mer info: https://fib.no/program/kom-og-se-vi-spiller-komedie

Andre Artikler