Kongshirden_3419.JPG
01. juli 2020

Tips for en skikkelig kulturhelg

Gratis kunstverksted, oppdagelsestur i byens ruiner og hemmeligheter, Dansens Dag, Tusen og en natt i Grieghallen og ny familiemusikal på Cornerteateret.

Denne helgen er det ekstra mye som skjer i byen. På lørdag er det ByLørdag med både Bergen Marathon, Bondens Marked, Dansens dag og kunstfestivalen B–open. På søndag er det familiedag ute på Verftet, spikkekurs på Hordamuseet og ikke minst gratis kulturminnevandring i sentrum med opplevelser, fortellinger og hemmeligheter.  Se hele helgetilbudet under det skjer. Her er våre fem tips:

1.

Ruiner, hull og andre hemmeligheter
Lørdag kl 13–16 Blir det spennende middelalderfortellinger på Barnas Kulturhus, etterpå kan dere delta på metallverkstedet «Merk skjoldet».

Søndag kl 12-16 inviteres store og små på en historisk oppdagelsesferd oppe i lyse dagen eller nede i det underjordiske Bergen. Her finnes det rester av hemmelige historier og bygninger slik byen en gang var. Festivalområdet strekker seg fra fra Bryggen og Bergenhus festning og over Nykirken på andre siden av Vågen. Beffen frakter de oppdagelsesreisende gratis over Vågen. Fra 4 år. Gratis. Les mer og se hele programmet her

 

(Teksten fortsetter under bildet)

 

2.

Kunstfestivalen b–open
Lek med arkitektur, utforsk leire, Prøv deg som vever, bli med på KunstCamp ute på Klosteret. Velkommen til Bergens største kunstfestival! Lørdag og søndag åpner over 120 lokale kunstnere dørene til atelierene sine, i og rundt Bergen sentrum. Festivalen er en unik mulighet til å møte kunsten før den kommer i galleriene og se hvor det hele begynner.
På lørdag holder sentrumsatelierene åpent, og på søndag 28. april er det atelierene rundt Bergen sentrum sin tur. I tillegg blir det arrangert workshoper, utstillinger, guidede turer, kunstmarked, gratis transport med veteranbuss og mye mer.

Festivalen er åpen for alle, både store og små. Og alle aktivitetene er gratis! Les mer her

(Teksten fortsetter under bildet)

3.

Dansens dag

Lørdag kl 11.30 – 15.00 feires den Internasjonale Dansens Dag med stor fellesmønstring i Bergen! Denne dagen kryr det av danseglade vestlendinger på Festplassen og biblioteket/biblioteksplassen. Værforbehold for uteprogrammet. Mer info på bergen-dansesenter.no og på facebook.com/BergenDansesenter.

(Teksten fortsetter under bildet)

4.

Tusen og en natt
Bli med på en musikalsk eventyrstund med Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester Lørdag kl 14 i Grieghallen. Kr 200/100. I timen før konserten blir det aktiviteter i foajeen. Se mer her

(Teksten fortsetter under bildet)

5.

Gaten Vår - En musikal om leken, kjærligheten og tiden

Musikaljentene presenterer sin nye musikal «Gaten vår» om en fargeløs gate som er fanget under en forbannelse, og om en helt spesiell gutt som bærer på en stor hemmelighet. Passer for alle fra 5 år. Spilles fredag, lørdag og søndag på Cornerteateret. Les mer her

 

 

Andre Artikler