lunds-tivoli-1.jpg
01. juli 2020

Hurra for 17. mai – og fire andre helgetips

Tipsene som sørger for at den heidundrende starten på helgen får en rolig landing.

1. Hurra!

Det heter ikke tog, det heter prosesjon, nasjonalsangen er byttet ut med Nystemten, og festdagen skytes i gang med en salutt fra Skansen. Det er mye å lære seg i en by hvor 17. mai-tradisjonene mildt sagt står sterkt – og et hav av aktiviteter å være med på. Dette er barnas dag, og for de yngste er hovedprosesjonen kl. 10:30, kapproing på Vågen kl. 13 og klatring på Festplassen kl. 13:30 noen nevneverdige utdrag fra programmet. Vet du ikke helt hvor du skal gjøre av deg i alt mylderet, anbefaler vi at du tar turen til Robin Hood Huset, hvor det blir mat og leker kl. 12-15. 

2. Snurr deg rundt i Tivoli

Ta en tur i pariserhjulet med utsikt over Vågen, kjenn adrenalinet bruse i den svusjende karusellen Heroes og dypp hele fjeset ditt i sukkerspinn. Lunds Tivoli holder åpent 17. mai kl. 9-00 og lørdag og søndag kl. 12-21, og er å finne på Festningskaien.

3. Datidens rockestjerne

Ole Bull reiste land og strand, og sjarmerte damer i inn og utland. Den store stjernen fra Bergen var en av verdens største fiolinister på 1800-tallet, og dessuten hadde han et fantastisk landsted rett utenfor Bergen. Besøk Ole Bulls trevilla på vakre Lysøen! Her arrangeres det turmarsj med rebusløype for hele familien søndag mellom kl. 9 og 15, og startskuddet går når det passer dere. Informasjon om hvordan du kommer deg til og fra Lysøen finner du på KODE sine nettsider.

4. Søndagstur til Redningshytten

Barnas Turlag inviterer deg med på søndagstur, og denne gang er det stien opp mot Redningshytten på Gullfjellet som skal tråkkes. Turen passer godt for både voksne og små barn. Oppmøte er kl. 11:30 ved enden av parkeringsplassen ved Osavatnet. Turen er gratis, men om du vil slå følge med Barnas Turlag kreves påmelding via deres nettsider. Parkering ved Osavatnet koster 30 kr. 

5. Dra på utflukt til Hordamuseet!

Hordamuseet er et fint utfluktsmål på en søndag. Her kan du senke tempoet ned til gamle dagers takt, hvor livet er styrt av årstidene, ikke etter klokken. For folk før i tiden stod håndverk sentralt, og på Hordamuseet er det særlig spikking som er i fokus, med en stor spikkeutstilling og muligheter for å spikke selv. På søndag kan du i tillegg låne forskjellige leker fra museet, og slå deg løs på tunet mellom tømmerhusene. Museet har åpent kl. 12-16, og billettprisen er 100 kr for voksne. Barn kommer gratis inn. 

 

Andre Artikler