Skjermbilde 2018-04-26 kl. 14.16.40.png
01. juli 2020

Hva skjer i helgen?

Vi anbefaler en helg i kulturens navn, og en reise fra musikalen til dansen, innom den urbane gatekunsten og kunstverkstedet, til en avslappende søndag med film og popcorn.

Familiemusikal fra havet

Dykk under sjøens overflate, til en verden hvor koraller, fisker og den lille havfruen Ariel bor. Som en del av kulturdagene i Arna spiller Bergen Musikkteater «Den lille havfruen jr.», og inviterer hele familien til en morsom, spennende og romantisk musikalopplevelse i Kulturhuset Sentrum. Fredagens forestilling begynner kl. 19, og passer for barn fra 3 år. Billetter koster 200 kr for voksne og 150 kr for barn.

Danselørdag!

På lørdag er det Dansens Dag, noe som feires med danseforestillinger flere steder i byen. Opplev Togstasjonen, Festplassen, Torgallmenningen og Bergen Offentlige Bibliotek med et nytt blikk når byrommene blir dansescener og fylles opp av et salig sammensurium av alt fra ballett til folkedans og hip hop.

Arrangementene varer fra kl. 10.30–15, og er gratis. Les mer i Barn i Byens opplevelseskalender.

Urban gatestemning

Tilbring lørdagen i røffe YAS-garasjen i Kulturhuset Sentrum i Arna, blant gatekunst laget av unge bergenskunstnere, breakdance og musikk.

YAS-garasjen er et kreativt verksted for barn og unge, og når de inviterer til åpen dag på lørdag, vil det ikke bare bli kunstutstilling, men også åpen scene hvor alle som vil kan opptre og internasjonal mat på menyen. Her er det også skaterampe, så ta gjerne skateboardet under armen.

Garasjen er åpen kl. 12–17, og arrangementet er gratis.

Oppdagelsesferd og uroverksted på KODE

Glitrende, gamle og gøye. Blant de over 35.000 gjenstandene på KODE 1 er det litt av hvert som gjemmer seg. På lørdag kan du være med på oppdagelsesferd i museet, og få se noen av de kuleste tingene det har å by på. Underveis får du oppgaver og utfordringer av omviserne. Familieomvisningene finner sted kl. 12 og 13, og passer særlig godt for barn fra 6-8 år. Billettprisen er kr 120 for voksne, mens barn i følge med voksne kommer inn gratis.

Etter omvisningen kan du ta turen videre til KODE 4 og KunstLab, hvor det er familieverksted med uro som månedens tema. Med sugerør, perler og andre fargerike og fine ting kan du skape ditt helt eget kunstverk – utmerket til å pynte opp med på rommet hjemme! Verkstedet er åpent fra kl. 11–16.30, og er gratis for barn.

Slapp søndag med film og popcorn

Tre inn i mørket for en fartsfylt og morsom time out på søndag. På Vitalitetssenteret frivilligsentral på Møhlenpris inviterer Møllaren filmklubb til popcorn og gratis filmvisning for hele familien hver siste søndag i måneden kl. 16. Nå på søndag er det en animasjonsfilm med skurker og slapstick som står på programmet – god underholdning for både store og små.

 

God helg! 

 

 

Andre Artikler