Piksel Studio 207

FBEvent-PikselKidZ2022.png

I 2015 introduserte Piksel Festival, festivalen i Bergen med fokus på ny mediekunst og åpen digital kultur, Piksel KidZ Lab; et kunstnerisk laboratorium for barn for å forstå og bygge nye mediekunstverk.
Piksel KidZ Lab har som mål å bringe ny mediekunstpraksis til barn og unge. For å forstå nye medier og teknologisk kunst som et arbeid som pågår, en prosess, en pågående forskning, vil vi at barna skal lære å utvikle et kunstverk i det nye XXI århundre. Og for å forstå at et kunstverk i dag ikke lenger er et endelig «objekt», men et engasjement med miljøet i vid forstand: sosialt, kulturelt og naturlig miljø. Piksel KidZ Lab er unik i seg selv. Den integrerer kunst, kreativitet og teknologier, verkstedets ledere er kunstnere og målet er å fremme kritisk tenkning hos barna relatert til digital kultur og bruk av digitale enheter.
Erfaringene som foreslås ved laboratoriet gjelder samarbeidslæring og produksjonsmetoder basert på Do It With Others (DIWO) og Do It Yourself (DIY), horisontale metoder som fremmer kulturelt mangfold og flerlags fysiske og virtuelle opplevelser. Bruken av gratis teknologier gir barna mulighet til å forstå hvordan ting fungerer og introdusere dem i konseptet digital frihet.