Arrangement

P4OBergen2019_FotoHelgeBrekke__B5D9364-kopi.jpg

Passion for Ocean Festival

Bli med på en bølge av moro, læring og inspirasjon ved sjøkanten!

Festivalen bringer sammen havelskere, eksperter og nysgjerrige sjeler for en dag fylt med opplevelser, læring og inspirasjon.

Er du en matelsker? Vår Sjømatcamp frister med delikatesser fra Tastebuds, Norwegian Seaweed Association, Norsk Fjordsalat, og vår egen Passion for Ocean stand. Bålstedet stiller med bålpanner kombinert med smaksprøver av torskeruller, og Fiskesprell arrangerer workshop for barn hvor de kan tilberede sin egen skattekiste med fisk og grønnsaker.

Utforsk undervannsverdenen på Vitencamp hvor eksperter fra Akvariet, NORCE, Norsk Fiskerimuseum, Kystmuseet i Øygarden, OneWhale Organization og Bergen kommune deler sin fascinerende kunnskap. Norsk Fjordsalat har med eget økosystemakvarie, og Passion for Ocean stiller med akvarier fylt med levende skapninger hentet fra havet rett utenfor Bergen.

Opptatt av en bærekraftig livsstil? Vår Sirkulærcamp byr på innsikt fra Naturvernforbundet Hordaland, Renere Hav, Norges Miljøvernforbund, og andre som er i frontlinjen for å beskytte havet. Gå heller ikke glipp av vårt eget miniverksted, hvor Upscale, og Give Music a Chance stiller med håndsømskurs, i tillegg til småfiks av instrumenter!

Aktivitetscamp vil også sikre aktiviteter gjennom hele dagen som hav-entusiaster i alle aldre burde få med seg! Studentens Undervannsklubb (SUB BSI) skal også utføre et ryddedykk utenfor Marineholmen. Hvor mange el-sparkesykler finner de mon tro?

Fra scenen kan du nyte høytlesing av barneboka Petrine og Storekrabben med Siv Iren Larsen, musikk fra Larmonien, Sigrid Lygren og Kongle. Det blir også live disseksjon med biologer fra Lei en Biolog, og et inspirerende foredrag fra OneWhale Organization om deres arbeid med å translokere Hvaldimir til et trygt habitat.

Dette er en festival for absolutt alle! Kom og bli inspirert, lær noe nytt, og bygg fellesskap – alt med fokus på å beskytte det blå hjertet av planeten vår.

 

Dato: 1. juni 2024

Tid: 12–18

Sted: Marineholmen 

Pris: Gratis

Passer for: Alle

Mer informasjon: www.passionforoceanfestivalen.no/bergen 

 

 

(Foto: Helge Brekke)