Arrangement

Stordriftsdag fotograf Ivar Gubberud.jpg

Stordriftsdag – med flere tog på skinner

Stordriftsdag på Gamle Vossebanen i forbindelse med årets Kulturminnedager.

Søndag 8. september er museets siste kjøresøndag og museet Gamle Vossebanen markerer årets Kulturminnedag - på sin unike måte med Stordriftsdag på Gamle Vossebanen!

 

Kulturminnedagene arrangeres i Norge 7. - 15. september 2019. Temaet for årets kulturminnedager er «Fremtidens kulturarv». Gjennom denne tematikken kan man dra linjer mellom klima og kulturarv, engasjere barn og unge til å reflektere over hva vi skal ta vare på i årene som kommer, stille spørsmål ved hva som definerer vår lokale, nasjonale eller kanskje internasjonale identitet – i dag og i fremtiden. 

 

Denne dagen blir det mulig å reise frem og tilbake med ulikt togmateriell, utvidet ruteplan, togkryssing på gamle måten og mange frivillige i tjeneste. I tillegg til de faste avgangene med veterantoget kan du oppleve ekstratog med motorvogn BM 86. Motorvogn BM 86 har vært nennsomt restaurert av frivillige krefter de siste 20 årene og ble satt i trafikk for Museet Gamle Vossebanen. Motorvognen gikk i ordinær trafikk for NSB fra 1950 frem til 1985 og overtatt av museet i 1992. Det er med stolthet museet kan presentere dette nyrestaurerte 65 år gamle eksemplet på norsk kulturarv til publikum.

 

Gjør turen ekstra spesiell og planlegg lunsj i den klassiske spisevognen som følger veterantoget denne dagen. Nyt en deilig lunsj i spisevognen fra 1930-tallet. Opplev hvite duker, fint bestikk, ypperlig mat og kelnere i stramme uniformer.

 

En egen dagsbillett vil gi mulighet til et ubegrenset antall reiser og kan brukes på alle tog mellom Garnes og Midttun. Pris dagsbillett: Barn 100,-, voksen 250,-. Rabatterte barn- og voksenbilletter med BT Fordel. 

 

Billetter kan kjøpes på www.gamlevossebanen.no

Adresse: Garnes stasjon, Tunesvegen 8, Garnes, og Midttun stasjon, Ulsmågvegen 1, Bergen
Følg på Facebook: Museet Gamle Vossebanen
Instagram: @museetgamlevossebanen