Arrangement

Ivar Johan Gubberud-kopi.jpg

Søndagstur med veterantog

Gamle Vossebanen - en anerledes søndagstur

OBS: Museet har dessverre ikke mulighet til å kjøre togene med damplokomotiv i 2024.
Tog med spisevogn kjøres med dieselokomotiv og teakvogner, tog uten spisevogn kjøres med motorvogn

Alle søndager fra 9. juni til 8. september 2024 og noen lørdager kan du oppleve den Gamle Vossebanen. Ta en reise tilbake i tid til jernbanens gullalder, til en tid med uniformsknapper med riksløve, lyden av vogndører som slamrer igjen, og lokfløyten som sier alle ombord og toget kan gå. Turene kjøres med diesellokomotiv og teakvogner fra 20- og 30-tallet, eller med gamle motorvogner.

Her får man oppleve restaurerte jernbanevogner i teak, trukket av et ekte damplokomotiv fra forrige århundre eller motorvognen vår fra 1950. Gamle Vossebanen er unik som Norges fjordbane. Veteranbanen går den 18 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon, og det er avgang hver søndag fra juni til midten av september. 

Strekningen viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner, nøye tilpasset landskapet langs Sørfjorden og vassdraget med Haukelandsvannet, Søylevannet og Grimevannet. 

Garnes stasjon har en egen museumsutstilling, stasjonskiosk, suvenirutsalg, og ellers en fin mulighet til å se på lokomotiv og vogner på stasjonsområdet. Så møt gjerne opp i god tid før avgang for et besøk på stasjonen.

 

Avgang fra Garnes Stasjon kl 11.00 og 14.15
Avgang fra Midttun stasjon kl 12.10 og 15.25 

Se museets nettside for rutetabeller, tider og billettkjøp