Arrangement

Gamle Vossebanen Hauseng foto.jpg

Søndagstur med veterantog

Ta en reise tilbake i tid til jernbanens gullalder, til en tid med uniformsknapper med riksløve, lyden av vogndører i tre som slamrer igjen, og lokfløyten som sier alle ombord og toget kan gå.

Turen går med damplokomotiv og teakvogner. Slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert landskap og imponerende ingeniørkunst, nær sjø og vann på den ene siden, og bratte fjellsider på den andre.

Garnes stasjon er Museet Gamle Vossebanen sin hovedstasjon og alle turer med toget starter herfra. Garnes stasjon har en egen museumsutstilling, stasjonskiosk, suvenirutsalg, og ellers en fin mulighet til å se på lokomotiv og vogner på stasjonsområdet. 

Første rundtur med oppmøte senest kl 11.00: Avgang Garnes 11.30. Turen går til Haukeland og returnerer til Garnes 12.45
Andre rundtur med oppmøte senest kl 14.00: Avgang Garnes 14.30. Turen går til Haukeland og returnerer til Garnes 15.45

Billetter kjøpes på ticketco.no.

I 2021 kjøres det tog alle søndager i perioden 13. juni–12. september.

Har du spørsmål kan du finne mer informasjon her: Praktiske opplysninger, eller sende en melding på museets Facebook-sider.
Trafikkbrosjyre med mer informasjon om strekningen kan lastes ned her.

NB! På grunn av smittevernreglene (smittesporing) for covid-19 gjelder følgende for kjøp av billetter. 
Familier fra samme husstand kan kjøpe fire billetter samlet. Alle andre grupper må kjøpe en og en billett. Det er kun tillatt å reise med toget med forhåndskjøpte billetter fra TicketCo på nettet. Det vil ikke bli mulig å kjøpe billetter på Garnes stasjon eller ombord i toget.

På grunn av togets utforming kan det ikke tas imot rullestoler på toget.