Arrangement

Borealis_2024_1920x1080_BEK-familiedag-u-tekst_2.jpg

Familiedag på BEK

Ta med hele familien og fordyp deg i lydeksperimenter på BEK – Bergen senter for elektronisk kunst på Nordnes! Familiedagen på BEK er for mennesker i alle aldre. Stikk innom og opplev workshoper fra festivalartister, og gøye arbeidsstasjoner der du får leke med lyd. Om du ikke vil delta på noen av workshopene er det masse plass til å tegne, rulle rundt på gulvet, og mer enn nok kaffe og vafler til de som trenger det.

Så stikk innom lydekspertene på BEK, og utforsk et vell av lyder!

Bygg din egen Juoigganas med Issát Sámmol
Bli med og lær hvordan man lager strengeinstrumentet juoigganas, skapt spesielt for å passe den tonale skalaen til joik. Musiker og joiker Issát Sámmol fra Máze er din guide når du skal bygge ditt eget instrument helt fra bunnen. Han lærer deg også om joik og samisk kultur mens du bygger!

BILLETT HER
100,– per barn (voksne er gratis)
-Begrenset antall plasser på workshopen, kjøp billett på forhånd.
-Workshopen varer 3 timer.
-Passer for barn fra 6 år og oppover.
-Det brukes verktøy, og vi ber dermed barn i barneskolealder om å ha med seg en voksen som kan passe på.
-Alt materiale, verktøy og forfriskninger får du på stedet.

Touched by Sound
Utforsk lydverdenen til den legendariske instrumentbyggeren Michel Waisvisz gjennom hans håndlagde taktile synthesizere. Berør maling for å aktivere lyder, eller utforsk den magiske Crackle Box – en trykkfølsom synthesizer. Disse underfundige instrumentene er en ypperlig måte å utforske eksperimentelle lyder for små, nysgjerrige mennesker. Kunstner og instrumentbygger Boris Shershenkov vil være til stede for å forklare hvordan alt fungerer, og den bergensbaserte kunstneren og musikeren Karina Sletten bruker instrumentene for å holde minikonserter hver halvtime.

Presentert i samarbeid med BEK – Bergen senter for elektronisk kunst

 

Foto: Thor Brødreskift